ثبت نام و ورود

شماره همراه

+98

متن پیام

برنج سبوس‌دار به عنوان یکی از گروه‌های پرطرفدار غلات شناخته می‌شود که به دلیل داشتن میزان پروتئین و فیبر بالا بهتر است آن را حداقل دو بار در برنامه غذایی هفتگی خود جای دهید. لازم به ذکر است که تنظیم عملکرد بخش‌های مختلف بدن و همچنین جلوگیری از بروز بیماری‌های مختلف از جمله دلایلی است که توانسته نظر بسیاری از فعالان حوزه سلامت و پزشکی را به سمت خود جلب کند.

متفاوت‌تر بودن رنگ و طعم این برنج نسبت به برنج‌های معمولی باعث می‌شود تا بسیاری از افراد در مواجهه اول با آن از استفاده از آن خودداری کنند! اگر شما هم ر دسته چنین افرادی هستید از شما دعوت می‌کنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا از طریق  بررسی مزایای استفاده از این برنج، شما را به یکی از طرفداران آن تبدیل کنیم.

برنج سبوس‌دار چگونه تولید می‌شود؟

پس از آشنایی اولیه با برنج سبوس‌دار یا همان برنج قهوه‌ای شاید برای شما جای سوال باشد که این برنج چگونه تولید می‌شود؟!  باید به شما بگوییم که برای تولید این برنج، ابتدا باید دانه‌های برنج درو شده‌اش شالیزار که دارای شلتوک هستند را قبل از جداسازی با بخار آب یا آب داغ در معرض حرارت قرار داد. این حرارت باعث می‌شود تا املاح و ویتامین‌هایی که در پوسته برنج موجود هستند به صورت مستقیم به مغز برنج منتقل شوند.

در ادامه نج‌ها را خشک کرده و سپس پوسته شلتوک آن را جدا می‌کنند. شلتوک دارای یک پوسته نازک و داخلی از جنس سبوس می‌باشد که به دانه‌های برنج چسبیده است. این لایه سبوس دارای مواد مغذی و فیبر فراوانی است و ه علت چسبیدن به سطح بیرونی برنج منجر به این می‌شود تا رنگ و بوی آن نسبت به برنج ساده تیره‌تر و عطر و بوی آن بهتر باشد.

اگر به دنبال اطلاعات بیشتری در مورد برنج هستید، مقاله ما درباره خواص برنج شمال را بخوانید تا با فواید و ویژگی‌های منحصر به فرد این نوع برنج آشنا شوید.

به چه دلایلی استفاده از برنج سبوس‌دار توصیه می‌شود؟

استفاده از برنج سبوس‌دار و تبدیل استفاده از آن به عنوان یک عادت غذایی همواره توسط پزشکان مختلف به ویژه متخصصان سلامت توصیه می‌شود. گر شما هم در دسته افرادی هستید که چندین بار در معرض توصیه‌های مختلف در رابطه با مصرف این برنج قرار گرفته‌اید و این سوال در ذهن شما نقش بسته است که ” به چه دلایلی استفاده از برنج سبوس‌دار توصیه می‌شود؟” در ادامه این بخش از مطلب با ما همراه باشید تا به صورت تخصصی به این سوال پاسخ دهیم.

فیبر موجود در برنج سبوس‌دار

منبع فیبر:

اگر در دسته افرادی هستید که از مشکلات گوارشی رنج می‌برند یا به سلامت دستگاه گوارش خود اهمیت می‌دهید، به شما توصیه می‌کنیم تا استفاده از برنج سبوس‌دار را حتماً در برنامه غذایی خود قرار دهید. برنج سبوس‌دار به علت داشتن مقدار بالای از فیبر علاوه بر کمک به تسهیل کردن فرایند هضم غذا باعث افزایش حجم مدفوع نیز می‌شود. فیبر موجود در این برنج   فرایند هضم و و جذب شدن غذا را کاهش می‌دهد که همین امر منجر به احساس سیری طولانی مدت خواهد شد.

در ادامه صحبت در رابطه با خواص این برنج باید گفت که استفاده از آن تا حد بسیار زیادی می‌تواند در تنظیم حرکات روده تاثیرگذار باشد؛ همین رو افرادی که از این برنج در رژیم‌های غذایی خود استفاده می‌کنند، به ندرت دچار یبوست خواهند شد.

با توجه به موارد گفته شده در رابطه با مییزان فیبر بالای این برنج می‌توان این نتیجه را گرفت که این ماده مغذی می‌تواند یک گزینه مناسب برای افرادی باشد که به دنبال کاهش وزن یا حفظ کردن وزن ایده‌آل خود هستند. لازم به ذکر است که برخی اوقات متخصصان سلامت استفاده از این برنج را برای کاهش و کنترل کلسترول خون نیز توصیه می‌کند.

منبع ویتامین‌های گوناگون:

اگر به دنبال یک منبع غنی از ویتامین‌های متنوع از جمله ویتامین‌های گروه B و ویتامین E هستید به شما توصیه می‌کنیم تا حتماً به سراغ برنج سبوس‌دار بروید. ویتامین‌های گروه B (مانند B1، B3، و B6) پ  س از وارد شدن در بدن می‌تواند نقش بسزایی در تولید انرژی از مواد غذایی و همچنین بهبود عملکرد سیستم عصبی بدن داشته باشند.

همچنین ویتامین E موحود در این برنج به عنوان یک آنتی‌اکسیدان قوی عمل کرده و از سلول‌های بدن شما در برابر آسیب‌های اکسیداتیو محافظت به عمل می‌آورد.  همچنین لازم به ذکر است که ویتامین  E می‌تواند در حفظ سلامت پوست و مو بسیار کمک کننده باشد و فرایند پیری سلول‌های بدن از جمله سلول‌های پوستی را کند کند.

انتها می‌توانیم این نتیجه را بگیریم که مصرف برنج سبوس‌دار نقش قابل توجهی در تامین ویتامین‌های ضروری بدن دارد و می‌تواند وضعیت عمومی بدن را بهبود ببخشد و از بتلا شدن به بیماری‌های مزمن و التهابی جلوگیری به عمل آورد.

راهکارهای طبیعی برای پوست صورت خود، از فواید آب برنج با روشن‌کنندگی و نرم‌کنندگی پوست، گزینه‌ای عالی برای شماست.

منبع مواد معدنی:

متخصصان تغذیه مواره از برنج سبوس‌دار به عنوان یک منبع غنی از مواد معدنی ضروری از جمله منیزیم، مس، و فسفر یاد می‌کنند. منیزیم موجود در این برنج می‌تواند واکنش آنزیمی سلول‌های بدن را تنظیم کند و در سلامت عضلات، عملکرد دستگاه عصبی و همچنین تنظیم قند خون نقش مهمی داشته باشد. از طرفی دیگر منیزیم موجود در برنج سبوس‌دار تا حد بسیار زیادی به مواردی از جمله حفظ سلامت قلب و کاهش فشار خون کمک می‌کند.

در ادامه از جمله دیگر مواد معدنی موجود در این ماده غذایی می‌توان به مس اشاره کرد که پس از وارد شدن به بدن می‌تواند در تولید انرژی، ساخت کلاژن و عملکرد صحیح دستگاه ایمنی نقش داشته باشد. همچنین قابل توجه است که مس کمک به جذب آهن و تشکیل سلول‌های خونی علاوه بر رفع مشکل کم خونی باعث حفظ سلامت عروق خونی بدن نیز می‌شود.

در انتها باید بگوییم که برنج سبوس‌دار به علت داشتن ماده معدنی دیگری به نام فسفر در ساختار تشکیل دهنده خود، در بهبود سلامت استخوان‌ها و سلامت قلب و عروق خونی بسیار کمک کننده است.

برای یادگیری روش‌های موثر و پرطرفدار نگهداری برنج، حتماً مقاله آشنایی با 8 روش پرطرفدار جهت نگهداری برنج را مطالعه کنید.

افزایش مقاومت بدن در برابر بیماری‌ها:

با توجه به نتیجه برخی از مطالعاتی که توسط کارشناسان و متخصصان تغذیه و سلامت به عمل آمده، باید گفت که برنج سبوس‌دار می‌تواند مقاومت بدن را در برابر بیماری‌های مختلفی از جمله بیماری‌های قلبی عروقی تا حد قابل توجهی بالا ببرد. زیرا وجود برخی از مواد همانند فیبر، آنتی‌اکسیدان‌ها، و ترکیبات فنولی ر برنج سبوس‌دار باعث پایین آمدن سطح کلسترول LDL (کلسترول بد) و بالا رفتن  سطح کلسترول HDL (کلسترول خوب) خواهد شد.

همچنین لازم به ذکر است که این برنج به دلیل داشتن شاخص گلیسمی پایین، می‌تواند به کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت کمک کند. این برنج به علت داشتن موادی مثل منیزیم باعث کاهش مقاومت سلول‌ها به انسولین می‌شود و از طرفی در جلوگیری از بروز دیابت ۲ نیز نقش دارد.

در انتها باید بگوییم اگر می‌خواهید با داشتن یک رژیم غذایی سالم خطر مبتلا شدن به سرطان از جمله سرطان روده بزرگ را کاهش دهید. استفاده از این برنج را به منظور حفظ سلامت دستگاه گوارش، به یک عادت غذایی در خود تبدیل کنید.

برنج ساده

 

تفاوت برنج سبوس‌دار با برنج ساده چیست؟

با توجه به موارد ذکر شده در مورد دلایل استفاده از برنج سبوس‌دار، کاملاً مشخص است که این برنج ارزش غذایی بسیار بالاتری نسبت به برنج ساده دارد. اما تفاوت‌های این دو برنج فقط ر ارزش غذایی آنها خلاصه نمی‌شود و ما قصد داریم در این بخش برخی دیگر از تفاوت‌های این دو را مورد بررسی قرار دهیم:

زمان پخت:

برنج سبوس‌دار نسبت به برنج ساده نیازمند زمان پخت بیشتری است زیرا لایه‌های متعدد این برنج باعث می‌شوند تا فرایند پخت قسمت داخلی آن کندتر شود. به طور طبیعی مدت زمان پخت برنج سفید چیزی حدود 15 الی 20 قیقه است در حالی که مدت زمان پخت برنج سبوس‌دار چیزی حدود 30 الی 45 دقیقه تخمین زده شده است.

مقدار آب مورد نیاز:

در هنگام پخت برنج معمولی شما به ازای هر پیکانه برنج، به 1.5 الی 2 یمانه آب احتیاج دارید در حالی که در هنگام پخت برنج سبوس‌دار به ازای هر پیمانه از آن باید 2.5 الی 3 پیمان آب در ظرف مد نظر بریزید.

مدت زمان خیساندن:

برنج سبوس‌دار به علت داشتن لایه‌های بیشتر نیاز دارد تا حداقل به مدت 2  ساعت قبل از پخت خیساده شود در حالی که در هنگام پخت برنج معمولی، 30 الی 1 ساعت خیساندن کفایت می‌کند.

طعم و بافت:

برنج ساده علاوه بر داشتن طعم و بافتی معمولی به مدت زمان کمتری برای جویده شدن احتیاج دارد اما این در حالی است که برنج سبوس‌دار طعمی تقریباً متفاوت‌تر نسبت به برنج معمولی دارد و شما برای جویدن آن به مدت زمان تقریباً بیشتری احتیاج دارید.

آیا می‌دانستید که میزان کالری در برنج چقدر است؟ برای درک بهتر و اطلاعات دقیق‌تر در این زمینه، به صفحه‌ای که درباره کالری برنج توضیح داده شده است، مراجعه کنید.

سخن پایانی

قرار دادن برنج سبوس‌دار در ژیم غذایی به عنوان یک ماده ارزشمند در هرم غذایی می‌تواند به شما در برداشتن یک گام بزرگ به سمت سلامتی و تناسب اندام کمک کند.  ا برای تهیه برنج سبوس‌دار یا همان برنج قهوه‌ای، می‌توانید به بخش فروشگاهی سایت عمو طاهر مراجعه کنید و این برنج را با بالاترین کیفیت ممکن خریداری نمایید.

برنج طارمی سرگل معطر فوق اعلاء

 

مقالات مرتبط