
آشنایی با 8 روش پرطرفدار جهت نگهداری برنج
با بررسی برنامه غذایی ایرانیان به راحتی میتوانید متوجه این شوید که برنج همواره به عنوان یکی از اصلیترین و پرطرفدارترین گروههای غلات در نظر گرفته میشود. با توجه به پرطرفدار بودن برنج در برنامه غذایی، سیاری از افراد تلاش میکنند تا ذخیره 6 ماه الی یک سال برنج خود را به صورت یکجا تهیه کنند، با این حال یکی از چالشهایی که بسیاری از افراد پس از خرید برنج در مقادیر مختلف با آن روبرو میشوند، نحوه نگهداری برنج است! اگر روشهای نگهداری از برنج اصولی نباشند میتوانند در مدت زمان کوتاهی باعث آفت زدن برنج و تغییر طعم و بوی آن شوند.با توجه به مهم بودن شیوه نگهداری این ماده پرطرفدار خوراکی ما در ادامه این مطلب قصد داریم شما را با چند روش پرطرفدار جهت نگهداری برنج آشنا کنیم؛ شما با استفاده از این روشها میتوانید برنج خود را به مدت طولانی نگهداری کنید و در هنگام استفاده از آن هیچ تغییری در طعم و بوی آن احساس نکنید .
آشنایی با 8 روش پرطرفدار جهت نگهداری برنج
بسیاری از افراد به دلایل مختلفی از جمله افزایش قیمت برنج و یا آسان سازی فرایند آشپزی، تمایل دارند تا در هر بار خرید برنج مقدار بالای از آن را برای حداقل 3 ماه تهیه و آن را نگهداری کنند. از آنجایی که نگهداری برنج جز یکی از دغدغههای اصلی این افراد محسوب میشود، ما در ادامه این بخش از مطلب قصد داریم شما را با 8 روش پرطرفدار جهت نگهداری برنج خام در منزل آشنا کنیم:
روش اول در یخچال
به جرات میتوان گفت که نگهداری برنج در یخچال جز یکی از بهترین روشها جهت سالم نگه داشتن برنج خام است. اگر قصد نگهداری برنج خام در یخچال را دارید حتماً به این نکته توجه کنید که برنج را باید در طبقه از یخچال قرار دهید که در آن هیچگونه مواد غذایی دیگری وجود نداشته باشد.
شما با ریختن برنج در ظرفهای مخصوص یا کیسههای پلاستیکی و سپس قرار دادن آن در یخچال میتوانید آن را تا مدت زمان زیادی نگهداری کنید؛ اما به این موضوع توجه داشته باشید که گاهی اوقات برنج شما در اثر عوامل مختلف از جمله تغییر دمای یخچال یا نگهداری برخی مواد خوراکی ممکن است دچار تغییراتی همانند سفت شدن یا لزج شدن سطح شود. در این صورت ما به شما توصیه میکنیم تا از مصرف کردن آن برنج خودداری نمایید.
روش دوم در فریزر
نگهداری برنج در فریزر نیز همانند نگهداری برنج در یخچال جز یکی از پرطرفدارترین روشهای نگهداری از برنج میباشد، زیرا استفاده از این روش نیز باعث میشود برنج شما برای مدت زمان طولانی سالم بماند.
اگر قصد نگهداری برنج به این روش را دارید، ابتدا باید برنج را درون ظرفها یا کیسههای پلاستیکی بریزید و درب آنها را به گونهای ببندید که هیچ گونه راه ورود هوا یا رطوبتی به درون آن وجود نداشته باشد. به این مورد توجه داشته باشید که وجود هرگونه رطوبت درون ظرف نگهدارنده برنج یا طبقهای که برنج را در آن قرار میدهید، میتواند باعث کپک زدن آن شود.
روش سوم در بطری
این روش در نگاه اول ممکن است برای بسیاری از افراد عجیب به نظر برسد؛ باید به شما بگوییم که نگهداری برنج در بطریهای مختلف همانند بطری نوشابه جز یکی از سالمترین روشهای نگهداری از این ماده خوراکی میباشد! البته باید این نکته را به شما خاطرنشان کنیم که این روش مناسب نگهداری مقدار بالایی از برنج نیست.
اگر قصد نگهداری برنج در بطری را دارید در قدم اول باید از استریل و خشک بودن فضای داخل بطری اطمینان حاصل نمایید. سپس هنگامی که برنج را داخل بطری ریختید، باید درب آن را محکم ببندید به طوری که هیچ راه نفوذ هوا و رطوبتی درون آن وجود نداشته باشد.
در آخرین مرحله پس از اینکه تمامی برنج خود را درون بطری مد نظر ریختید، بطری را چندین مرتبه به آرامی به سطح زمین بکوبید تا هوایی که در میان دانههای برنج وجود دارد از بطری خارج شود.
روش چهارم در کیسههای پارچهای
استفاده از کیسههای پارچهای جهت نگهداری از مقادیر مختلف برنج را میتوان جز یکی از مرسومترین روشهای نگهداری این ماده خوراکی دانست. اگر قصد استفاده از کیسههای پارچهای را دارید به شما توصیه میکنیم تا حتماً از کیسههای پارچهای نخی جهت انجام این کار استفاده کنید، زیرا پارچههای نخی قادر به جذب کردن طوبت محیط و رطوبت برنج هستند و میتوانند تا حد بسیار زیادی از کپک زدگی برنج جلوگیری به عمل آورند.
روش پنجم در کیسههای پلاستیکی
نگهداری برنج در کیسههای پلاستیکی جز یکی دیگر از روشهای ذخیره سازی این ماده غذایی میباشد، اما باید به شما بگوییم که استفاده از این روش به هیچ عنوان مناسب برای مدت زمانهای طولانی نیست!
از آنجایی که کیسههای پلاستیکی مقاومت چندان بالایی در برابر حرارت ندارند، ممکن است در طولانی مدت با آزاد کردن مواد شیمیایی موجود در ساختار خود منجر به تغییر عطر و بو و طعم برنج شوند. همچنین لازم به ذکر است که این کیسهها در برابر نفوذ حشرات نیز مقاوم نمیباشند و برنج شما در طولانی مدت ممکن است مورد حمله حشرات و کرمهای برنج قرار بگیرد.
در نتیجه به شما توصیه میکنیم که فقط در مواقع اضطراری و زمانهایی که میخواهید برنج را به مدتی کوتاه نگهداری نمایید، از این روش استفاده کنید.
روش ششم در ظرفهای نگهدارنده مخصوص
یکی از بهترین روشهای نگهداری برنج برای افرادی که در محل زندگی خود دسترسی به بالکن یا انباری ندارند، استفاده از ظرفهای نگهدارنده مخصوص است. این ظرفها معمولاً دارای بدنهای مات میباشند تا از تماس برنج با نور خورشید یا سایر نورهای موجود در محیط جلوگیری کنند. همچنین درب این ظرفها به گونهای طراحی شده تا از نفوذ هرگونه هوا، رطوبت یا حشرات موذی به درون برنج جلوگیری به عمل آورد.
اگر قصد استفاده از این ظرفهای نگهدارنده را دارید، پیش از ریختن برنج درون آن حتماً از خشک بودن فضای داخلی آن اطمینان حاصل نمایید و در انتها ظرف را در مکانی قرار دهید که چندین سانتیمتر از سطح زمین بالاتر باشد.
روش هفتم در بالکن
اگر در دسته افرادی هستید که خرید سالانه برنج خود را به صورت یکجا انجام میدهید، باید به شما بگوییم که قرار دادن برنج در بالکن میتواند برای شما جز یکی از بهترین روشهای نگهداری و ذخیرهسازی این ماده غذایی باشد.
برای نگهداری برنج در بالکن حتماً باید مکانی از بالکن را انتخاب کنید که به دور از تابش نور خورشید باشد. سپس برنج را درون کیسههای پارچهای مخصوص (کیسههای کنفی یا نخی) بریزید و آن را به وسیله یک پایه چندین سانتی متر بالاتر از سطح زمین قرار دهید تا از شر قارچها و حشرات موذی در امان باشد.
روش هشتم در انبار
نگهداری برنج در انبار از آن جهت که ز تماس آن با نور خورشید یا هرگونه نور دیگری جلوگیری میکند، جز یکی از روشهای پرطرفدار است. اگر قصد نگهداری برنج در انبار را دارید ابتدا باید از تمیز بودن مکانی که قرار است در آن برنج را قرار دهید اطمینان حاصل نمایید.
در ادامه این روش توصیه میکنیم تا حتماً برنج را درون کیسههایی بریزید که توانایی بالایی در برابر جذب رطوبت داشته باشند. ز آنجایی که انبارها محیطهای تقریباً مرطوبی هستند، استفاده از کیسه نگهدارنده اشتباه میتواند منجر به این شود تا برنج شما پس از مدت کوتاهی کپک بزند.
آیا نگهداری از برنج خیس خورده ممکن است؟
ممکن است برای هر شخصی پیش بیاید که بعد از خیسادن برنج دیگر قصد پخت آن را نداشته باشد! اگر شما هم در این شرایط قرار گرفتهاید و با این سوال که ” آیا نگهداری از برنج خیس خورده ممکن است؟” مواجه شدهاید، باید به شما بگوییم که میتوانید برنج خیس خورده را به مدت یک الی دو روز یا چندین ساعت نگهداری و سپس بپزید.
جهت نگهداری از برنج خیس خورده شما باید آن را درون مقدار مناسبی از آب و نمک قرار دهید. ه این مورد توجه داشته باشید که در صورت عدم افزودن نمک برنج پس از گذشت چند ساعت از خود نشاسته پس میدهد و شما پس از پختن آن متوجه تغییر در طعم آن خواهید شد.
پس از ریختن برنج در مخلوط آب و نمک یک درب مناسب بر روی ظرف آن قرار دهید و آن را درون یخچال بگذارید. توجه داشته باشید که این روش حداکثر میتواند تا 3 روز برای شما جوابگو باشد زیرا پس از گذشت این مدت برنج طعم و بوی اصلی خود را از دست خواهد داد.
سخن پایانی
این نکته را همواره به خاطر داشته باشید که انتخاب یک برنج با کیفیت در پروسه نگهداری آن بسیار تاثیرگذار است؛ به این صورت که هرچه برنج تهیه شده توسط شما از کیفیت بالاتری برخوردار باشد میتوانید آن را با استفاده از روشهای ذکر شده در مدت زمان طولانیتری نگهداری کنید.
همچنین اگر شما علاقه مند به مطالعه مقالات طرز تهیه غذای برنجی هستید می توایند به دستور پخت غذا در فروشگاه عمو طاهر نگاهی داشته باشید.همچنین شما عزیزان میتوانید برنج مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی از فروشگاه عمو طاهر سفارش داده و بخرید. از بابت مرغوبیت و سالم بودن برنج اصل ایرانی نیز نگرانی نخواهید. بدون شک از طعم غذای که با برنج عمو طاهر طبخ شده نهایت لذت را خواهید برد.