
خواص برنج قهوهای
برنج قهوهای به عنوان نوعی از غلات از طریق نههای خالص و تصفیه نشده ای که با از بین بردن پوست اطراف هسته برنج به دست میآید، تولید میشود. خواص بیش از اندازه برنج قهوهای منجر شده تا متخصصین سلامت مواره بر این تاکید باشند که برنج قهوهای باید جزئی از برنامه غذایی ثابت افراد در نظر گرفته شود.
اگر بخواهیم برنج قهوهای را با برنج سفید مقایسه کنیم، باید بگوییم که برنج قهوهای در کنار داشتن خواص بیشتر از عطر و بوی دلپذیرتری نسبت به برنج سفید نیز برخوردار است و شما در هنگام استفاده از آن نیاز دارید تا مدت زمان بیشتری را صرف جوییدن آن نمایید.
آشنایی با خواص برنج قهوهای و تاثیر آن بر روی سلامت بدن
بدون شک شما هم پس از مراجعه به متخصصان سلامت یا مربیان باشگاه این توصیه روبرو شدهاید که باید برنج قهوهای را در برنامه غذایی خود جای دهید. برنج قهوهای به عنوان یک غلات پرطرفدار از مزایای بسیاری برخوردار است که ممکن است برخی از آنها برای افراد شناخته شده نباشد؛ به همین دلیل ما در ادامه این بخش از مطلب قصد داریم تا شما را به صورت تخصصی با برخی از مهمترین خواص برنج قهوهای آشنا کنیم:
کمک به کنترل دیابت:
اگر دچار قند خون بالا یا بیماری دیابت هستید، بدون شک یکی از توصیههای پزشک برای شما استفاده از برنج قهوهای است! این برنج به علت داشتن شاخص گلیسمیک ایین میتواند مقاومت بدن را در برابر انسولین پایین بیاورد و سطح قند خون را در محدوده ثابتی حفظ کند.
با توجه به مقالات نشر شده در مجله بینالمللی علوم قضایی و تغذیه میتوان گفت که برنج قهوهای حاوی مقدار زیادی از فیبر، اسید فیتیک و پلیفنول ها است. از این رو یکی از توصیههای انجمن دیابت آمریکا به افراد مبتلا به این بیماری این است که از طریق مصرف این برنج ویتامینها، فیبر و مواد معدنی بدن خود را تامین کنند. همچنین این برنج در مقایسه با برنج سفید از کربوهیدراتهای پیچیدهتری برخوردار است که قابلیت کاهش قند خون را دارند.
فزایش فعالیتهای آنتی اکسیدانی بدن:
یکی از فعالیتهای مهمی که در سلولهای بدن تک تک افراد رخ میدهد فعالیتهای آنتی اکسیدانی میباشند که از بدن در برابر آسیبات مخرب ناشی از فعالیت رادیکالها جلوگیری میکنند. برنج قهوهای با دارا بودن یک آنزیم مهم به نام سوپر اکسید دیسموتاز قادر است تا از سلولها در برابر فعالیتهایی که در حین انجام اکسیداسیون رخ جلوگیری کند.
با توجه به مطالعاتی که در ژورنالهای علوم پزشکی کشور مالزی منتشر شده، میتوان این نتیجه را گرفت که برنج قهوهای در مقایسه با برنج سفید توانایی بیشتری برای جلوگیری از بیماریهای مرتبط با اکسیداسیون، همانند بیماریهای قلبی عروقی دارد.
پیشگیری از بروز سرطان:
از جمله خواص برنج قهوهای که مورد توجه بسیاری از افراد قرار گرفته است، میتوان به پیشگیری از بروز سرطان اشاره کرد. این برنج به دلیل وجود آنتی اکسیدانهای قوی در ساختار خود و همچنین داشتن میزان فیبر بالا توانایی این را دارد که به عوامل سرطان زا درون بدن متصل شود و از چسبیدن آنها به سلولهای روده، پستان و خون جلوگیری کند.
با توجه به مطالعات انجام شده بر روی برنج قهوهای این نتیجه به عمل آمد که سبوس این برنج حاوی فنولهای اصلی مثل تریسین، فرولیک اسید و کفیک اسید میباشد که مرگ سلولهای سرطانی و جلوگیری از تولید مثل آنها میشود.
پیشگیری از آلزایمر:
با توجه به مطالعاتی که در سال 2013 بر روی جوانه برنج قهوهای انجام شد، این نتیجه به عمل آمد که جوانه این برنج به دلیل داشتن یک نوع اسید به نام گاما-آمینوبوتیریک (GABA) میتواند تا حد بسیار زیادی ازرخ دادن مشکلات عصبی همانند بیماری آلزایمر جلوگیری کند. در واقع این برنج پس از وارد شدن به بدن از ترشح آنزیمهای مرتبط به بروز آلزایمر جلوگیری میکند و در پیشگیری از بروز سایر مشکلات مغزی همانند جنون نیز نقش دارد.
افزایش سلامت قلب:
اگر مجدداً ترکیبات تشکیل دهنده برنج قهوهای را مورد بررسی قرار دهیم، متوجه این خواهیم شد که این برنج سرشار از مادهای به نام سلنیوم است که برای سلامت قلب بسیار مفید میباشد.
برخی از مطالعات تخصصی سلامت در رابطه با این برنج نشان دهنده این هستند که پروتئینهایی به نام آنژیوتانسین در اطراف دانههای آن قرار دارد که به کاهش انسداد شریانها ناشی از تجمع پلاکتها کمک میکند. بنابراین اگر درگیر بیماریهای قلبی عروقی هستید یا میخواهید از رخ دادن آنها جلوگیری کنید، تفاده از برنج قهوهای را به شدت به شما توصیه میکنیم.
افزایش سلامت دستگاه گوارش:
اگر به دنبال داشتن یک دستگاه گوارش سالم هستید، حتماً ستفاده از برنج قهوهای را در لیست برنامه تغذیه خود قرار دهید! همانطور که در بخشهای قبلی مطلب به آن اشاره کردیم این برنج حاوی مقدار بالای فیبر است که میتواند به تنظیم عملکرد روده کمک کند، همچنین بالا بودن میزان فیبر این برنج توانایی این را دارد که به شما احساس سیری طولانی مدت بدهد.
در ادامه باید به شما بگوییم که طبق مطالعات انجام شده، ینگونه دریافت شد که سبوس برنج قهوهای میتواند از جذب اسید و رطوبت جلوگیری کند. نابراین شما با مصرف کردن این برنج به دستگاه گوارش خود این کمک را میکنید که بتواند غذا را به شکل صحیحتری هضم کند و از بروز بیماریهای همچون یبوست و کولیت در آن جلوگیری میکنید.
بهبود عملکرد دستگاه عصبی:
یکی دیگر از خواص برنج قهوهای این است که میتواند عملکرد دستگاه عصبی را تا چندین برابر بهبود ببخشد. در واقع این برنج به دلیل داشتن ویتامینهایی از جمله ویتامین ب و برخی از مواد معدنی ضروری همانند منگنز و منیزیم، این قابلیت را دارد که رعت متابولیسم سلولهای مغزی را بالا ببرد.
برنج قهوهای این توانایی را دارد که از افزایش ناگهانی کلسیم در سلولهای عصبی جلوگیری کند و مانع از فعال شدن بیش از حد اعصاب شود. از این رو شما با مصرف این غلات مقوی میتوانید به حفظ سلامت اعصاب و ماهیچههای خود کمک بسزایی کنید و از انقباضات ناخواسته ماهیچهها جلوگیری به عمل بیاورید.
کمک به کنترل سطح کلسترول:
برنج قهوهای در ساختار خود حاوی مقداری وغن طبیعی است که همین امر به شما در کنترل سطح کلسترول خون کمک بسزایی میکند. همچنین باید گفت از آنجایی که برنج قهوهای توانایی کاهش قند خون را دارد میتواند در کنار آن به کنترل کلسترول نیز کمک کند.
این نوع برنج به دلیل داشتن مقدار بالایی از مواد مغذی در ساختار خود توانایی این را دارد که سوخت و ساز چربیها و گلوکز را در بدن شما به شدت کنترل کند. در واقع میتوان گفت مصرف برنج قهوهای باعث بهبود قابل توجهی در کلسترول خوب و سرم خون در افرادی که اتانول مصرف میکنند شده است. همچنین، جوانه برنج قهوه ای به جلوگیری از افزایش چربی کبد کمک میکند.
کمک به کاهش وزن:
گر در دسته افرادی هستید که برای کاهش وزن خود تلاش میکنید، حتماً دین بار از متخصصان تغذیه و مربیان باشگاه شنیدهاید که باید برنج قهوهای را در لیست برنامه غذایی خود جای دهید! برنج قهوهای به عنوان یکی از غلات مفید و پرا استفاده به دلیل داشتن منگنز، پس از استفاده میتواند تاثیرات بسیار مثبتی بر روی کاهش شاخص توده بدنی و توده چربی شما داشته باشد.
مچنین در رابطه با برخی دیگر از خواص این برنج میتوان گفت که این برنج با افزایش فعالیت آنزیم آنتیاکسیدانی به نام گلوتاتیون پروکسیداز، نقش قابل توجهی در بالا بردن میزان کلسترول خون در بدن افراد دارای اضافه وزن دارد.
افزایش سلامت استخوانها:
غنی بودن برنج قهوه ای از منیزیم و کلسیم منجر به این شده تا همواره از آن به عنوان یک ماده غذایی مفید برای افزایش سلامت استخوانها یاد شود. منیزیم موجود در برنج قهوهای میتواند از کانی گیری استخوانها جلوگیری به عمل بیاورد و در درمان بیماریهایی همچون پوکی استخوان و ورم مفاصل مفید باشد.
افزایش قدرت دستگاه ایمنی:
همانطور که در قسمتهای پیشین این بخش از مطلب اشاره کردیم برنج قهوهای حاوی مقدار قابل توجهی از ویتامینها و مواد معدنی ضروری بدن میباشد. از این رو شما با قرار دادن این برنج در برنامه غذایی خود قدرت دستگاه ایمنی بدنتان را میزان قابل توجهی افزایش دهید و متوجه افزایش سرعت بهبود زخمها و عفونتهای خود شوید.
جلوگیری از افسردگی:
با توجه به برخورداری برنج قهوهای از مقدار بالایی از آمینو اسیدهای ضروری از جمله گلوتامین ، گلیسیرین میتوان گفت که یکی دیگر از خواص رنج قهوهای جلوگیری از رخ دادن افسردگی است.این انتقال دهنده های عصبی بازدارنده کاهش ذخیره پیام ها در ارتباط با اضطراب، افسردگی و استرس در مغز را تسهیل می کنند و منجر به حالت آرامش بخشی می شوند.
کاهش استرس مادران شیرده:
یکی از مشکلاتی که اکثر مادران شیرده با آن درگیر هستند، اختلالات روحی همانند افسردگی، سترس و خستگی میباشد. در این حالت مادران شیرده میتوانند از جوانه برنج قهوهای برای بهبود حالات روحی خود استفاده کنند و علاوه بر موارد ذکر شده، اقدام به تقویت سیستم ایمنی خود نمایند.
درمان بیخوابی:
از جمله دیگر خواص این برنج میتوانیم به این اشاره کنیم که این ماده غذایی پرطرفدار حاوی مقدار زیادی هورمون خواب است. از این رو جای دادن برنج قهوهای در برنامه غذایی، منجر به افزایش کیفیت خواب و چرخه خواب خواهد شد.
سخن پایانی
در این مقاله تمام سعی ما بر این بود تا شما را به صورت تخصصی با خواص برنج قهوهای و تاثیر آن بر روی کیفیت زندگیتان آشنا کنیم. پس از مطالعه موارد ذکر شده اگر قصد استفاده از این برنج در برنامه غذایی خود را دارید، میتوانید با مراجعه به بخش فروشگاه سایت عمو طاهر اقدام به خرید برنج قهوهای با بالاترین کیفیت ممکن را نمایید.