
طرز تهیه خورشت قیمه
در این مقاله از فروشگاه اینترنتی عموطاهر به سراغ بحث طرز تهیه خورشت قیمه پرداختیم پس با ما همراه باشید، خورشت قیمه همواره به عنوان یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی شناخته میشود که به دلیل داشتن طعم و عطر بینظیر همواره یک جای ویژه در میان سفره ایرانیان دارد.
از همین رو آشنایی با طرز تهیه خورشت قیمه یکی از مکررترین دغدغه بانوانی است که میخواهند این غذای خوشمزه و اصیل را برای مهمانیها و مجالس مختلف خود آماده کنند. از شما دعوت میکنیم تا در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر آشنا کردن شما با طرز تهیه خورشت قیمه شما را با نکات لازم و طلایی در رابطه با پخت آن آشنا کنیم.
یی برای ۴ نفر + میزان مواد لازم
مواد لازم | میزان لازم |
گوشت گوسفندی یا گوساله | 300 گرم |
لپه | 150 گرم |
پیاز | 2 عدد متوسط |
رب گوجهفرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
سیب زمینی | 2 عد متوسط |
زعفران دم کرده | 1 قاشق غذاخوری |
دارچین | 1 قاشق چایخوری/ 2 عدد چوب دارچین |
لیموعمانی | 4 عدد |
نمک، فلفل و زردچوبه | به میزان کافی |
مرحله اول:
لازم است بدانید که برای تهیه خورشت قیمه برای هر مجلسی از جمله مهمانی یا مراسمات نذری شما باید از چندین ساعت قبل اقدام به خیسادن لبهها در یک کاسه مناسب نمایید.
خیسادن لبهها در آب منجر به این میشود تا نفخ آنها برطرف شود، به طوری که شما پس از میل کردن خورشت قیمه احساس دل درد نکنید. از طرفی دیگر این عمل کمک میکند تا قیمهها راحتتر و سریعتر پخته شوند و شما یک حس خوشایند از میل کردن خورشت قیمه جا افتاده داشته باشید.
در انتها به شما توصیه میکنیم که در زمانی که لپهها در حال خیسانده شدن هستند، هر چندین ساعت یکبار آب داخل کاسه را عوض کنید.
مرحله دوم:
در دومین مرحله از طرز تهیه خورشت قیمه شما باید به سراغ آماده سازی پیاز بروید. در این مرحله مطابق با سلیقه و ذائقه غذایی خود میتوانید پیازها را به صورت رنده شده، نگینی یا خلالی داخل یک قابلمه مناسب بریزید و آنها را با مقدار مناسبی از زردچوبه و روغن تفت دهید تا پیازها شفاف شوند و حالتی تقریباً کاراملی به خود بگیرند.
مرحله سوم:
پس از اینکه پیازها به درجه استانداردی از سرخ شدن و کاراملی شدن رسیدند، نوبت به این میرسد تا گوشتهای خرد شده و شسته شده را به قابلمه اضافه نمایید. شما در این مرحله مجدداً مطابق با سلیقه قضایی که دارید میتوانید از گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله استفاده کنید.
لازم به ذکر است که اندازه گوشهای خورشت قیمه باید متوسط باشد. زیرا از یک طرف ریز بودن گوشتها منجر میشود تا خورشت شما ظاهر زیبایی که باید را نداشته باشد، از طرفی دیگر نیز بزرگ بودن اندازه تکه گوشتها منجر به دیرپز شدن و دیرتر جا افتادن خورشت قیمه شما میشود.
مرحله چهارم:
در این مرحله ترکیب پیاز و گوشتهای درون قابلمه را تا حدی تفت دهید که گوشتها کمی تغییر رنگ بدهند و قسمت بیرونی آنها حالتی تقریباً سرخ شده به خود بگیرد.
اگر اجازه دهید گوشتهای شما در هنگام تفت خوردن با پیاز ظاهری تقریباً سرخ شده به خود بگیرند، در انتها یک خورشت خوشمزهتر و جا افتادهتر خواهید داشت.
مرحله پنجم:
در این مرحله از طرز تهیه خورشت قیمه باید رب گوجه فرنگی را به ترکیبات درون قابلمه اضافه کنید. این نکته را خاطرنشان داشته باشید که برای خوش رنگتر خورشت قیمه، لازم است تا پیش از اضافه کردن رب به ترکیبات درون قابلمه آن را در یک ماهیتابه مجزا به مدت یک الی دو دقیقه با روغن تفت دهید تا تقریبا سرخ شود.
در ادامه این مرحله رب تفت داده شده را به ترکیبات درون قابلمه اضافه کنید و با هم زدنهای مکرر باعث شوید تا رب گوجه فرنگی کاملاً به خورد گوشت برود.
مرحله ششم:
زمانی که رب گوجه فرنگی و گوشت به مقدار کافی با یکدیگر تفت خوردن نوبت به این میرسد تا لبههای خیساده شده را به ترکیبات درون قابلمه اضافه کنید. توجه داشته باشید که پیش از اضافه کردن لبهها به درون قابلمه حتماً آنها را آبکش کنید.
مرحله هفتم:
مواد درون قابلمه که شامل پیاز، تکههای گوشت، رب گوجه فرنگی و لپه میشود را به خوبی با یکدیگر تفت دهید. پس از گذشت چندین دقیقه نوبت به اضافه کردن ادویههای خورشت میشود. در این قسمت مقدار تعیین شدهای از نمک، فلفل و زردچوبه را به قابلمه اضافه کنید و به خوبی با مواد تفت دهید.
مرحله هشتم:
زمانی که مطمئن شدید تمام مواد درون قابلمه از حالت خامی خارج شدهاند و ادویههای اضافه شده کاملاً به خورد آنها رفتهاند، نوبت به این میرسد تا ۴ لیوان آب ولرم را درون قابلمه بریزید و زیاد کردن حرارت گاز منتظر بمانید تا آب داخل قابلمه به نقطه جوش برسد.
مرحله نهم:
خورشت قیمه شما تقریباً ۱۰ الی ۱۵ دقیقه زمان نیاز دارد تا پس از اضافه کردن آب، به. جوش برسد. هنگامی که روی خورشت شما حالتی کف کرده به خود گرفت و شروع به جوشیدن کرد باید حرارت شعله گاز را پایین بیاورید و اجازه دهید به مدت دو ساعت، لپه و گوشت خورشت قیمه شما کاملاً پخته شود و خورشت شما به اصطلاح جا بیافتد.
مرحله دهم:
زمانی که حرارت پخت خورشت قیمه را کاهش دادید، برای خوش عطر و طعمتر شدن آن میتوانید لیمو عمانی، زعفران دم کرده و دارچین به آن اضافه کنید.
شما میتوانید دارچین را چوب دارچین هم به شکل پودر دارچین به خورشت قیمه خود اضافه کنید، اما همواره این نکته را خاطرنشان داشته باشید که اضافه کردن دارچین در مراحل ابتدایی پخت خورشت قیمه منجر به تیره شدن رنگ آن میشود. از این روز سعی کنید تا این ادویه فوق العاده را در آخرین مرحله پخت خورش به آن اضافه نمایید.
مرحله یازدهم:
تا زمانی که خورشت قیمه شما در حال جا افتادن است میتوانید به سراغ آمادهسازی سیب زمینیها بروید. برای آماده سازی سیب زمینیها تنها کافیست تا آنها را پوست بگیرید و سپس به شکل خلالهای نازک خرد کنید.
مرحله دوازدهم:
خلالهای نازک سیب زمینی را چندین مرتبه با آب سرد بشویید و با زیر و رو کردن آنها اطمینان حاصل کنید که نشاسته اضافه سیب زمینی از آن خارج شده است.
در این مرحله پیش از اضافه کردن سیب زمینیها به روغن داغ، برای پیشگیری از به هم چسبیدن خلالهای سیب زمینی میتوانید آنها را به مدت ۱۵ دقیقه درون آب سرد قرار دهید.
انجام این کار نه تنها باعث میشود که خلالهای سیب زمینی شما به یکدیگر نچسبند، بلکه باعث میشود تا آنها حالتی ترد و رستورانی به خود بگیرند.
مرحله سیزدهم:
در این مرحله سیب زمینیها را از درون کاسه آب سرد خارج کنید و سپس با استفاده از دستمال آشپزخانه رطوبت آنها را بگیرید. سیب زمینیها را درون روغن داغ بریزید و اگر میخواهید سیب زمینیها پس از قرار گرفتن بر روی خورشت قیمه یک جلوه زیبا به آن بدهند، در کنار اضافه کردن نمک از کمی زردچوبه برای آنها نیز استفاده نمایید.
مرحله چهاردهم:
معمولاً پس از گذشت دو ساعت خورشت قیمه شما کاملاً جا میافتد و به اصطلاح روی آن روغن میاندازد. پس از پخته شدن کامل خورشت قیمه زیر آن را خاموش کنید و پس از گذشت چندین دقیقه آن را درون ظرف مناسب بریزید و در انتها روی آن را با سیب زمینیهایی که سرخ کردیم تزیین و سپس نوش جان نمایید.
دلایل تلخ شدن خورشت قیمه چیست؟
اگر شما هم به تازگی پخت این خورشت خوشمزه و اصیل ایرانی را آموختهاید و آن را وارد برنامه غذایی خود کردهاید، متوجه این شدهاید که گاهی اوقات خورشت قیمه شما حالتی تلخ به خود میگیرد. از این رو در ادامه این مطلب قصد داریم تا شما را با دو دلیل اصلی تلخ شدن خورشت قیمه آشنا کنیم:
لیمو عمانی:
یکی از اصلیترین دلایل تلخ شدن خورشت قیمه را میتوان در استفاده نادرست از لیمو عمانی دانست. در هنگام تهیه خورشت قیمه سعی کنید تا لیمو عمانی را در همان مراحل ابتدایی پخت به خورشت خود اضافه نکنید و انجام این کار را به ۳۰ دقیقه انتهایی پخت خورش موکول کنید.
همچنین از استفاده بیش از اندازه از لیمو عمانی پرهیز کنید. وجود مقدار زیاد لیمو عمانی نه تنها منجر به خوشمزه شدن خورشت شما نمیشود بلکه باعث میشود تا خورشت شما طعمی تلخ به خود بگیرد.
در انتها به شما توصیه میکنیم که پیش از اضافه کردن لیمو عمانی به خورشت خود، ابتدا با استفاده از چاقو بر روی آن چند سوراخ ایجاد کنید و آن را به مدت چند دقیقه درون یک کاسه آب بگذارید تا تلخی آن کاملاً گرفته شود.
رب گوجه فرنگی:
شاید در نگاه اول کمی عجیب به نظر برسد اما رب گوجه فرنگی یکی دیگر از دلایلی است که میتواند منجر به تلخ شدن خورشت قیمه شما شود!
اگر در هنگام تفت دادن رب گوجه فرنگی حرارت شعله را بالا ببرید و این فرایند را در طولانیتر از حد تعیین شده انجام دهید، رب گوجه فرنگی شما میسوزد و علاوه بر ایجاد طعم تلخی در خورشت قیمه، منجر به تغییر رنگ آن نیز خواهد شد.
آیا میتوان خورشت قیمه را با گوشت چرخ کرده تهیه کرد؟
اگر در دسته افرادی هستید که وقت زیادی برای آشپزی ندارید اما همواره یکی از دوستداران خورشتهای اصیل ایرانی از جمله خورشت قیمه میباشید، حتماً تاکنون این سوال در ذهن شما مطرح شده که «آیا میتوان خورشت قیمه را با گوشت چرخ کرده تهیه کرد؟»
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که تهیه خورشت قیمه با استفاده از گوشت چرخ کرده یکی از طرز تهیههای آسان و سریع و مورد پسند افراد شاغل است. اگر میخواهید در سریعترین زمان ممکن خورشت قیمه خود را آماده کنید بدون شک استفاده از گوشت چرخ کرده برای تهیه این خورشت یکی از بهترین گزینهها برای شما محسوب میشود.
سخن پایانی
بدون شک یکی از اجزای تکمیل کننده خورشتهای ایرانی در پای سفره برنج ایرانی میباشد. ترکیب خورشت قیمه و برنج ایرانی میتواند یکی از مناسبترین گزینهها برای راهاندازی مهمانیها و مجالس شما باشد.
پس از آشنایی با طرز تهیه خورشت قیمه اگر میخواهید در کنار این غذای اصیل ایرانی از برنج با کیفیت نیز استفاده کنید به شما توصیه میکنیم تا حتماً سری به بخش فروشگاهی سایت عمو طاهر بزنید. شما با مراجعه به فروشگاه اینترنتی برنج عمو طاهر میتوانید به انواع برنج ایرانی با بالاترین کیفیت ممکن دسترسی داشته باشید.