ثبت نام و ورود

شماره همراه

+98

متن پیام

اگر به دنبال یک غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی هستید، بدون شک طرز تهیه قیمه نثار را در لیست غذاهای پیشنهادی دیده‌اید. این غذا به عنوان یک نمهاد از هویت شهر و مردم قزوین شناخته می‌شود که قدمت آن به دوران صفویه بازمیگردد. این غذا اگر به روش سنتی و بگونه‌ایی پخته شود که طعم، و ترکیب رنگی موادتکشل دهنده آن حفظ شود بدون شک یکی از بهترین غذا برای مهمانی‌ها و مجالش شما خواهد بود.

طرز تهیه قیمه نثار برای 10 نفر+ مقدار مواد لازم

مواد لازم میزان لازم
برنج ایرانی 5 پیمانه
گوشت گوسفندی/ گوساله 1 کیلوگرم
پیاز 1 الی 2 عدد بزرگ
زرشک یک پیمانه
خلال پسته یک پیمانه
خلال بادام یک پیمانه
خلال پوست پرتقال یک پیمانه
زعفران دم کرده ¼ پیمانه
رب گوجه فرنگی ¼ پیمانه
گلاب 2 قاشق غذاخوری
دارچین 1 قاشق چایخوری
هل ½ قاشق چایخوری
کره 50 گرم
روغن به مقدار لازم
نمک و فلفل به مقدار لازم
زنجبیل ½ قاشق چایخوری
زردچوبه به مقدار لازم

 

مرحله اول:

اولین مرحله از طرز تهیه قیمه نثار مربوط به پاک کردن و آماده‌سازی گوشت‌ها می‌باشد. ابتدا گوشت‌ها را به خوبی بشویید و پس از قرار دادن درون آبکش، اجازه دهید تا آب آنها کاملا کشیده شود. در ادامه این مرحله گوشت‌ها طوری که مناسب خورشت قیمه باشد خرد کنید؛ توجه داشه باشید که هم اندازه بودن قطعات گوشت در این مرحله باعث می‌شود تا در مراحل بعدی تمامی آنها به اندازه پخته شوند. لازم به ذکر است که در این مرحله شما مطابق با سلیقه شخصی و ذائقه خود می‌توانید می‌توانید از گوشت گوساله یا گوشت گوسفند استفاده کنید.

مرحله دوم:

مرحله دوم از طرز تهیه این غذای سنتی و خوشمزه مربوط به خیس کردن خلال‌های پسته و بادام با گلاب است. همانطور که مشخص است، انجام دادن این کار در مرحله منجر به ایجاد یک عطر و بوی بی‌نظیر در غذای شما می‌‌شود.

در ادامه خیساندن خلال‌ها در گلاب منجر می‌شود تا رنگ و شکل آنها در هنگام پخت تغییر نکند و در اثر قرار گرفتن بر روی حرارت، ساختاری سخت به خود نگیرند. توجه داشته باشید که دراین مرحله شما در کنار آماده‌سازی خلال‌های پسته و بادام، در صورت تمایل می‌توانید مقداری خلال پرتقال یا خلال لیمو به نیز به ترکیب خود اضافه کنید.

مراحل پخت قیمه نثار

مرحله سوم:

پس از انجام مراحل ذکر شده، در این بخش نوبت به این می‌رسد تا یک پیاز بزرگ را پس از پوست کندن به شکل خلال‌های نازک خرد کنید، آنها درون یک ماهیتابه بریزید و اجازه دهید تا با روغن و زردچوبه تفت بخورد.  اگر شما در دسته افرادی هستید که دوست دارید میزان پیاز غذای شما زیاد باشد، می‎‌توانید در این مرحله در کنار استفاده از یک پیاز بزرگ از یک پیاز متوسط نیز استفاده نمایید. در این مرحله از طرز تهیه قیمه نثار، باید تفت دادن پیازها را تا مرحله‌ای ادامه دهید که کاملا سبک شوند و رنگ آنها مقداری تغییر کند.

مرحله چهارم:

حال که پیازها کاملا سبک و کاراملی شدند، نوبت به این می‌رسد تا گوشت‌ها را به آن اضافه کنید و تفت دادن آنها بپردازید. در صورت تمایل پیش از افزودن گوشت به پیازها، می‌توانید ابتدا مقداری سیر رنده شده به پیازها اضافه کنید و به مدت چند دقیقه تفت دهید.

برای یادگیری طرز تهیه چندین غذای برنجی بدون گوشت و مرغ که علاوه بر خوشمزگی، سالم و متنوع هستند، مقاله ما را بخوانید و از این دستورهای بی‌نظیر لذت ببرید.

مرحله پنجم:

زمانی که گوشت‌ها به مقدار مورد نیاز تفت خوردند و رنگ آنها تغییر کرد، نوبت به این می‌رسد تا مقداری رب گوجه فرنگی را به ترکیبات درون قابلمه اضافه کنید. در صورت تمایل در این مرحله می‌توانید از گوجه رنده شده (پوره گوجه) پیش از افزودن رب نیز استفاده کنید. در هنگام انجام این مرحله این نکته را خاطر نشان داشته باشید که حرارت شعله شما نباید زیاد  باشد؛ زیرا منجر به ته گرفتن یا سوختن رب گوجه فرنگی می‌شود و گوشت شما حالت ترد خود را از دست می‌دهد.

مرحله ششم:

پس از تفت خوردن گوشت‌ها با رب گوجه فرنگی، باید کم‌کم سراغ اضافه کردن ادویه‌ها بروید. علاوه بر ادویه‌های اصلی بهتر از ا از ادویه‌های تخصصی‌تر دیگری هماندد دارچین، ادویه پلویی یا ادویه مخصوص قیمه نثار نیز استفاده کنید. در انتها تفت دادن مجدد ترکیبات درون قبلمه را پس از اضفه کردن ادویه‌ها فراموش نکنید. همچنین باید گفت که بالا بودن حرارت شعله در این مرحله، نه تنها منجر به سوختن گوشت و پیاز می‌شود، بلکه منجر به از دست رفتن طعم و خواص اصلی ادویه‌ها نیز خواهد شد.

مرحله هفتم:

گوشت، پیاز و رب به همراه ادویه‌ها باید تا حدی درون قابلمه تفت بخورند تا به یک عطر و رنگ دلنشین برسند. وقتی که ترکیبات درون قابلمه شما به این مرحله رسید، باید مقدار مشخصی از آب را به ترکیبات خود اضافه نمایید. توجه داشته باشید که شما در این مرحله باید مقدار آب مورد نیاز را به تدریج و آهسته آهسته به ترکیبات درون قابلمه اضافه کنید و در ادامه حرارت را روی درجه ملایم نتظیم کنید تا خورشت شما جا بیافتد.

برای اینکه خورشت قیمه نثار کاملا جا بیافتد، باید اجازه دهید تا آب خورشت تا میزان زیادی کشیده شود و خورشت شما حالتی غلیظ به خودبگیرد. در حین این فرایند لازم است تا بصورت مرتب به خورشت سر بزنید که در صورت نیاز به آن آب اضافه کنید یا زیر آن را خاموش کنید.

آیا تا به حال کلم پلو خوشمزه‌ای امتحان کرده‌اید؟ با دنبال کردن دستورالعمل‌های ما، می‌توانید این غذای سنتی و لذیذ را به راحتی در خانه آماده کنید. طرز تهیه کلم پلو را اینجا بخوانید و از طعم فوق‌العاده آن لذت ببرید!

مرحله هشتم:

در این مرحله از طرز تهیه قیمه نثار، در حالی که خورشت در حال جا افتادن است، باید به سراغ آماده کردن برنج بروید. برنج را ابتدا به خوبی بشویید و سپس آن را با مقدار مشخصی از آب، روغن و نمک بر روی حرارت بگذارید تا مراحل پخت خود را تکمیل کند. زمانی که برنج به درجه‌ای رسید که قسمت دورنی آن خام و قسمت بیرونی آن پخته بود آن را آبکش کنید.

انتخاب یک برنج با کیفیت از آنجایی که می‌تواند طعم غذای شما را چندین برابر افایش دهد، بسیار حائز اهمیت است. از این رو اگر شما هم به دنبال تهیه یک برنج باکیفیت برای طبخ غذاهای ایرانی هستید، با مراجعه به بخش فروشگاهی سایت عموطاهر می‌توانید در سریع‌ترین زمان ممکن سفارش خود را ثبت کنید.

مرحله نهم:

پس از اینکه برنج را آبکش کردید، می‌توانید از نان، سیب‌زمینی یا مقداری برنج به عنوان ته دیگ استفاده کنید. همچنین پس از ریختن کل تمام برنج درون قابلمه می‌توانید بر روی آن مقداری زعفران دم کردن بریزید و سپس با قرار دادن دم‌کنی بر روی درب قابلمه اجازه دهید تا برنج به مدت 30 الی 40 دقیقه دم بکشد.

مرحله دهم:

تا زمانی که برنج دم بکشد و مراحل پخت خود را تکمیل کند باید به سراغ آماده‌سازی خلال‌های پسته و بادام  و خلال‌های پوست پرتقال بروید. در این مرحله از طرز تهیه قیمه نثار از حذف کردن خلال‌های پوست پرتقال امتناع کنید زیرا پوست پرتقال یکی از اجزای اصلی این خورشت اصیل ایرانی است.

خلال‌ها را همراه با پوست پرتقال و مقداری کره درون یک ماهیتابه تفت دهید  در صورت تمایل برای طعم و عطر بهتر غذا، مقداری زعفران دم کرده به ترکیب نهایی اضافه کنید. سپس تفت دادن خلال‌ها را تا زمانی ادامه دهید که آب آنها کشیده شود. در کنار تفت دادن خلال‌ها، زرشک ها رو نیز با کره یا روغن تفت دهید تا از حالت خامی خارج شوند.

آیا آماده‌اید که یک غذای خوشمزه و خوشبو درست کنید؟ با دستورالعمل ما، می‌توانید طرز تهیه شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی را به راحتی یاد بگیرید و از طعم فوق‌العاده آن لذت ببرید.

مرحله یازدهم:

در آخرین مرحله برنج دم کشیده را بر روی دیس برگردانید و سپس خورشت گوشت آماده شده بر روی آن بریزید. در ادامه برای تزیین خلال‌های پسته و بادام و خلال‌های پوست پرتقال رو بر روی آن بریزید.

قیمه نثار

نکات مهم برای خوشمزه شدن قیمه نثار چیست؟

  • برای جا افتادن بهتر قیمه نثار بهتر است تا این خورشت با حرارت شعله کم و در مدت زمان طولانی پخته شود. البته توجه داشته باشید که در این زمان حتما با خورشت سر بزنید تا آب آن بیش از اندازه تبخیر نشود.
  • گوشت‌های این خورشت اصیل معمولا ریز هستند اما اگر آن را برای مهمانی‌ها و مجالش خود آماده میکنید بهتر است تا گوشت‌های آن را کمی درشت‌تر خرد کنید.
  • برای اینکه خورشت شما یک عطر بی‌نظیر و به یاد ماندنی از خود بجا بگذارید، در دقایق آخر پخت کمی گلاب به آن اضافه کنید.
  • برای گرفتن تلخی خلال‌های پوست پرتقال، به شما توصیه می‌کنیم تا آنها را سه مرتبه بجوشانید تا تلخی آن کاملا گرفته شود. باقی ماندن تلخی پوست پرتقال باعث می‌شود تا نتوانید از طعم آن نهایت لذت را ببرید.
  • برای اینکه خلال‌های پسته جلوه خود را حفظ کنند و رنگ سبز خود را در غذا به رخ بکشند، آنها در گلاب خیش نکیند و تنها خلال‌های بادام را در گلاب قرار دهید.
  • به هیچ عنوان استفاده از زعفران را در این غذا فراموش نکنید. برای رنگ دادن بهتر زعفران هنگام طبخ این غذا، می‌توانید بجای حل کردن زعفران در آبجوش آن را در یخ حل کنید.
  • برای میل کردن این غذا به شکل سنتی مردم قزوین، استفاده از سبزی خوردن را در هنگام میل کردن آن فراموش نکنید.
دنبال یک وعده غذایی فوق‌العاده خوشمزه و مغذی هستید؟ با دستور دقیق ما، طرز تهیه باقالی پلو با گوشت را به سادگی یاد بگیرید و از طعم دلپذیر این غذای ایرانی لذت ببرید.

سخن پایانی

در این مطلب از سایت عموطاهر تلاش کردیم تا شما را با اصلیت و طرز تهیه قیمه نثار برای 10 نفر آشنا کنیم. از آنجایی که این غذا یکی از غذاهای سنتی و اصلی شهر قزوین محسوب می‌شود، به شما پیشنهاد می‌کنیم تا حتما یکبار این غذا را در رستوران‌های شهر قزوین میل کنید تا از طعم بی‌نظیر و اصیل آن نهایت لذت را ببرید.

در این مقاله در مورد یکی دیگر از غذاهای برنجی ایرانی صحبت کردیم، ما تلاش کردیم طرز تهیه‌ی قیمه نثار را مرحله به مرحله به همراه نکات طلایی توضیح دهیم. همچنین اگر شما علاقه مند به مطالعه  دیگر مقالات طرز تهیه غذای برنجی هستید می توایند به سایر دستور پخت غذا در فروشگاه عمو طاهر نگاهی داشته باشید.

 

مقالات مرتبط