
طرز تهیه هویج پلو
طرز تهیه هویج پلو خوشمزه و اصیل ایرانی از جمله مواردی است که هر شخص دوستدار غذاهای شیرین باید با آن آشنایی داشته باشد. ظاهر مجلسی و طعم بینظیر هویج پلو باعث شده تا این غذا بتواند خود را در لیست غذاهای مجلسی و مناسب مهمانیها جای دهد. در رابطه با این غذای خوشمزه باید به شما بگوییم که در هنگام تهیه هویج پلو بر اساس ذائقه شخصی خود میتوانید از انواع ختلف ادویهها استفاده کنید تا علاوه بر طعم، عطر و بوی بینظیر و غذای خود ببخشید.
شما در ادامه علاوه بر آشنایی با طرز تهیه هویج پلوی مجلسی با چندین نکته و فوت و فن طلایی جهت خوشمزهتر شدن و خوش عطر و بوتر شدن هویج پلو آشنا خواهید شد:
مواد لازم طرز تهیه هویج پلو خوشمزه برای 4 نفر
مواد لازم هویج پلو |
میزان لازم |
برنج | 4 پیمانه |
سینه مرغ | 2 تکه |
هویج | 5 عدد بزرگ |
پیاز | 2 عدد |
کره | 100 گرم |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
آب لیمو ترش | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه و دارچین | به میزان لازم |
مراحل پخت:
مرحله اول:
همانند طرز تهیه سایر پلو مخلوطهای ایرانی اولین مرحله تهیه هویج پلو، شستن برنج و خیسادن آن با میزان مناسبی از نمک است. اگر میخواهید هویج پلو شما در انتهای کار حالتی شفته به خود نگیرد توصیه میکنیم تا برنج را به خوبی بشویید تا تمامی نشاستههای اضافی از آن خارج شوند.
همچنین یکی از نکات طلایی دیگر در هنگام پخت هویج پلو توجه به کیفیت برنجی است که از آن استفاده میکنید. از همین رو شما میتوانید برنج با کیفیت خود را از سایت عمو طاهر با کمترین قیمت و بستهبندی عالی تهیه کنید.
مرحله دوم:
پس از شستن برنج آن را برای مدتی کنار بگذارید تا به خوبی خیسانده شود و در همین فاصله، یک سینه مرغ متوسط را همراه با دو لیوان آب، یک پیاز خرد شده به اندازه درشت و میزان کافی از نمک، فلفل و زردچوبه بر روی شعله ملایم گاز بگذارید تا بپزد.
پس از پخته شدن کامل سینه مرغ آن را از قابلمه خارج کنید و پس از خنک شدن مطابق با سلیقه شخصی خود برای ترکیب کردن در هویج پلو خود آن را به صورت تکهای یا ریش ریش ریز کنید.
مرحله سوم:
شما در مرحله سوم از طرز تهیه هویج پلو به یک پیاز دیگر احتیاج دارید تا آن را نگینی کنید و سپس آن را به همراه روغن و مقداری زردچوبه درون یک ماهیتابه تفت دهید تا سبک و کاراملی شود. پس از سبک و کاراملی شدن پیاز حال نوبت به این میرسد که تکههای نگینی شده یا ریش ریش شده مرغ را به آن اضافه کنید و تا تغییر رنگ و بافت مرغ آن را تفت دهید.
مرحله چهارم طرز تهیه هویج پلو:
در هنگامی که مرغ در حال پخته شدن با پیاز است شما باید هویجهای پوست کنده شده هویج پلوی خود را را با رنده درشت رنده کنید و سپس به مخلوط درون ماهیتابه اضافه کنید. در همین حین زعفران دم کرده را به آرامی به ترکیب اضافه نمایید و سپس هم بزنید.
مرحله پنجم:
انجام این مرحله از طرز تهیه هویج پلو با توجه به ذائقه شخصی هر فردی در تست غذاهای ایرانی کاملاً متفاوت است. شما در این مرحله باید یک قاشق غذاخوری از آب لیمو ترش را به ترکیب مواد درون ماهیتابه اضافه کنید.
حال توجه داشته باشید که اگر طرفدار غذاهای ترش هستید میتوانید مقدار بیشتری از آبلیمو را به ترکیب اضافه کنید و اگر دوست دارید طعم شیرین، طعم قالب بر هویج پلوی شما باشد در این مرحله میتوانید یک قاشق غذاخوری شکر را همراه با آبلیمو به مواد خود اضافه نمایید.
مرحله ششم:
هنگامی که ترکیب مواد هویج پلو درون ماهیتابه شما کاملاً پخته شد زیر آن را خاموش کنید و اجازه دهید تا مدتی خنک شود. در همین حین برنج خود را تست کنید و اگر به مرحله آبکش شدن رسیده بود اقدام به آبکشی آن نمایید.همان طور که می دانید پخت برنج دمی یکی از روش های پخت برنج است پس در این مرحله انتها قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج به صورت کامل پخته شوند و دم بکشند.
مرحله هفتم:
بعد از آبکش کردن برنج، شما برای جذاب تر کردن هویج پلو می توانید از ته دیگ سیب زمینیهای حلقه شده یا تکههای نان لواش استفاده کنید و آنها را بر روی روغنی که ته ماهیتابه ریختهاید قرار دهید.
مرحله هشتم:
پس از قرار دادن ته دیگ سیب زمینی یا نان برنج و مواد را به صورت لایه لایه درون قابلمه بریزید. نین اگر میخواهید هویج پلو شما همین لذیذتر به خود بگیرد میتوانید در میان این لایهها مقدار کمی کره قرار دهید و سپس هویج پلو را برای مدت 30 الی 40 دقیقهای بر روی حرارت بگذارید تا کاملاً پخته شود.
مرحله نهم:
پس از آماده شدن هویج پلو وقتی آن را درون ظرف مد نظر کشیدید، توانید روی آن را با انواع مختلفی از خلالهای پسته، خلالهای بادام و زرشک تزیین و سپس نوش جان کنید.
چند نکته مهم در طرز تهیه هویج پلو خوشمزه
- اگر قصد استفاده از مرغ در هویج پلوی خود را دارید حتماً پوست مرغ را بکنید و آن را به خوبی بشویید تا باعث ایجاد بوی نامطبوع در غذای شما نشود.
- پس از آماده شدن هویج پلو اگر قصد تزیین آن به وسیله خلال پسته، خلال بادام یا زرشک را دارید توصیه میکنیم تا آنها را به مدت چند دقیقه درون روغن کم تفت دهید تا ظاهر و طعمی جذابتر داشته باشند.
- برای زیباتر شدن ظاهر هویج پلو توصیه میکنیم تا حتماً هویج را با قسمت درشت رنده، رنده نمایید.
- در هنگام پخت هویجها، استفاده از آبلیمو را فراموش نکنید زیرا تیره شدن رنگ هویجها در هنگام پخت جلوگیری میکند.
- شما میتوانید به جای استفاده از مرغ در صورت تمایل از تکههای گوشت گوسفندی یا گوشت گوساله در هویج پلو استفاده کنید. البته در هنگام انجام این کار دقت داشته باشید که زمان پخت هویج پلو شما به 120 قیقه افزایش مییابد.
- استفاده از ادویههای مختلف اما مناسب میتوانند طعم و عطر هویج پلوی شما را تا چندین برابر بهتر کنند. ما در هنگام استفاده از ادویهها از افزودن بیش از حد آنها پرهیز کنید تا باعث حساسیت یا طعم بد در غذا نشوند.
سخن پایانی:
در این مقاله در مورد یکی دیگر از غذاهای برنجی ایرانی صحبت کردیم، ما تلاش کردیم طرز تهیهی هویج پلو را مرحله به مرحله به همراه نکات طلایی توضیح دهیم. همچنین اگر شما علاقه مند به مطالعه دیگر مقالات طرز تهیه غذای برنجی هستید می توایند به سایر دستور پخت غذا در فروشگاه عمو طاهر نگاهی داشته باشید.
شما عزیزان میتوانید برنج مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی از فروشگاه عمو طاهر سفارش داده و بخرید. از بابت مرغوبیت و سالم بودن برنج اصل ایرانی نیز نگرانی نخواهید. بدون شک از طعم هویج پلویی که با برنج عمو طاهر طبخ شده نهایت لذت را خواهید برد.