
طرز تهیه کته گوجه
اکثر افراد تمایل دارند که مدتزمان کوتاهی را برای آشپزی صرف کرده و غذایی لذیذ و مقوی آماده کنند. کته گوجه جزء آن دسته از غذاهای برنجی بدون گوشت و مرغ و لذیذی است که بدون دردسر آماده میشود و ازآنجاییکه برای سرو این غذا نیاز به طبخ خورشت نیست از نظر وقت و انرژی نیز صرفهجویی میکنید.
اگر تجربه پخت کته گوجه را ندارید، مطالعه این مطلب را از دست نداده و همراه ما باشید. روشهای طبخ دمی گوجه متفاوت بوده و در مناطق و جغرافیایی مختلف روشهای تهیه کته گوجه متفاوت است. ما در این مطلب عمومیترین و سادهترین روش را برای شما عزیزان آموزش میدهیم.
چرا کته گوجه بپزیم؟
اگر جزء آن دسته از افرادی هستید که قبل از پخت غذا به ارزش غذایی آن فکر میکنید، باید بگوییم که شما اصول اولیه آشپزی را به خوبی میدانید. بهتر است قبل از طبخ غذا به مواد اولیه آن غذا، میزان پروتئین، کربوهیدرات و چربی غذا فکر کنید. کته گوجه جزء آن دسته از غذاهایی است که کمترین میزان چربی را داشته و مواد اولیه طبخ آن در هر خانهای در دسترس است.
در واقع برای تهیه کته گوجه لازم نیست حتماً به بازار یا فروشگاه مراجعه کنید. مهمترین مواد اولیه این غذا برنج ایرانی است که در اکثر منازل موجود است. در ادامه طرز تهیه کته گوجه را برای شما عزیزان آموزش میدهیم. دقت داشته باشید که ما دستور پخت دمی گوجه برای 2 نفر را برایتان شرح میدهیم و شما میتوانید متناسب با تعداد اعضای خانوادهتان مواد مورد نیاز را کم و زیاد کنید.
مواد اولیه برای تهیه کته گوجه
همانطور که اشاره کردیم مواد اولیه دمپختک گوجه در هر خانهای در دسترس بوده و بدون برنامهریزی قبلی میتوان برای پخت این غذا اقدام کرد. کافی است مواد اولیه زیر را در دسترس داشته باشید:
- 2 پیمانه برنج ایرانی اصل
- 4 عدد گوجه نسبتاً درشت
- 2 عدد پیاز متوسط
- 1 قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی
- 2 عدد سیب زمینی متوسط یا یک سیب زمینی درشت
- 25 گرم کره یا روغن خوراکی
- زردچوبه، نمک و فلفل به مقدار لازم
مراحل پخت دمپختک گوجه
اگر مواد اولیه نامبرده را در منزل موجود دارید، توصیه میکنیم طبق مراحل زیر پیش رفته و کته گوجه خوشمزهای را برای خودتان و خانوادهتان آماده کنید. این مراحل عبارتاند از:
- مرحله اول
در ابتدا باید 30 دقیقه قبل از اقدام به طبخ غذا برنج مورد نیاز را شسته و خیس کنید. برای شستن برنج صرفاً از آب استفاده میشود و بهتر است که برنج شما ایرانی و دانه درشت باشد. ازآنجاییکه برنج کته به اندازه کافی نرم بوده و مانند برنج آبکش شده دانه دانه نمیشود از برنج نیم دانه استفاده نکنید. در این مرحله به برنج نمک به مقدار لازم نیز اضافه کنید.
- مرحله دوم
در مدت زمانی 30 دقیقهای که برنج را خیس میکنید، فرصت خوبی است که مواد مورد نیاز کته گوجه را آماده کنید. در این مرحله ابتدا سیب زمینیها را پوست کرده و نگینی خورد کنید. سپس آنها را سرخ کنید. دقت داشته باشید که سیبزمینیها نباید بسیار برشته شوند. برای طعمدار کردن سیب زمینی نیز از نمک، فلفل و زردچوبه استفاده کنید. همین که سیب زمینی از خامی درآمد کافی است و میتوانید آن را جدا در ظرفی نگهداری کنید.
- مرحله سوم
حال پیازها را ورقهای و نازک خرد کرده و سپس در ظرفی که سیب زمینی را سرخ کردید، تفت بدهید. پیازها باید به شکل کاراملی و نرم درآمده و کامل سرخ شوند. در این مرحله یک قاشق غذاخوری رب را به آن اضافه کرده و هم بزنید.
- مرحله چهارم
حال نوبت آن رسیده که برنج را به رویی شعله بگذارید. نکته مهمی که وجود دارد، مقدار آب برنج است. کافی است یک بند انگشت آب بالای برنج باشد. برای بیان میزان و مقدار دقیقتر نیز باید بگوییم که با همان پیمانه برنج میتوانید به ازای 2 پیمانه برنج 3 پیمانه آب اضافه کنید. بهتر است قابلمه شما نچسب و تفلون باشد. درب ظرف را بگذارید تا بجوشد.
- مرحله پنجم
سپس گوجههایتان را که پوست گرفته و نگینی خرد کردهاید به مواد آماده شده بیفزاید. شما میتوانید گوجهها را به کمک گوشتکوب برقی، رنده و هر میکسر دیگری پوره کنید و این مسئله کاملاً سلیقهای است. برای اینکه پوست کردن گوجه نیز راحتتر شود از ترفند زیر استفاده کنید.
ابتدا گوجهها را برای 2 تا 3 دقیقه درون آب جوش قرار دهید. بعد از گذشت چند دقیقه گوجهها را درون ظرفی که حاوی آب و تکههای یخ است بگذارید. بعد از گذشت چند دقیقه در انتهای گوجه برش ریزی به شکل مثبت ایجاد کرده و پوست گوجه را جدا کنید. در این روش پوست گوجه راحتتر کنده شده و اسراف نمیشود.
- مرحله ششم
زمانی که پوره گوجه نسبتاً تغییر رنگ داد، سیب زمینی سرخ شده را به آن افزوده و به میزان لازم نمک و فلفل اضافه کنید. تمرکز شما باید به روی ظرف برنج باشد. اگر محتوای درون آن در حال جوشیدن بود، درب ظرف را بردارید. تقریباً زمانی که آب برنج در حال خشک شدن بود، پوره آماده شده را به همراه چند قاشق روغن خوراکی به برنج اضافه کنید.
- مرحله آخر
حال باید صبر کنید که برنج به همراه مواد افزوده شده بپزد. اگر برنج شما بسیار نرم و آبدار بود، صبر کنید تا آب گوجه بخار شود. در غیر این صورت میتوانید سطح برنج را صاف کرده و از یک دمکنی برای درب ظرف استفاده کنید. طی مدت 30 تا 40 دقیقه کته گوجه به روی شعله ملایم آماده شده و دم میکشد.
پس از آماده شدن برنج میتوانید آن را درون دیس برگردانید. ازآنجاییکه از روغن خوراکی استفاده کردهاید از بابت برگشتن دیگ برنج و سالم درآمدن آن نگرانی نخواهید داشت. البته بهتر است قدری بعد از دم کشیدن به برنج استراحت بدهید.
حال اگر عجله دارید درون یک سینی قدری آب سرد ریخته و قابلمه را داخل آن قرار دهید. بعد از 5 دقیقه قسمت زیر دیگ را خشک کرده و برنج را درون دیس مخصوص برگردانید. شما میتوانید این غذای خوشمزه و لذیذ را در کنار سالاد شیرازی، ماست و خیار و انواع ترشی و نوشیدنی نوشجان کنید.
جمعبندی و سخن پایانی
در این مطلب برای شما عزیزان دربارۀ طرز تهیه کته گوجه گفتیم. حال میدانید که چگونه این غذا طبخ کنید تا طعم و مزه منحصربهفردی داشته باشد. در پایان نیز باید تأکید کنیم که کیفیت و مرغوبیت برنج ایرانی تأثیر بسزایی در طبخ غذا دارد. به ویژه وقتی که غذای شما بدون خورشت سرو میشود، باید از کیفیت مناسب و مطلوبی برخوردار باشد.
ما تلاش کردیم طرز تهیه کته گوجه را مرحله به مرحله به همراه نکات طلایی توضیح دهیم.همچنین اگر شما علاقه مند به مطالعه دیگر مقالات طرز تهیه غذای برنجی هستید می توایند به سایر دستور پخت غذا در فروشگاه عمو طاهر نگاهی داشته باشید.
شما عزیزان میتوانید برنج مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی از فروشگاه عمو طاهر سفارش داده و بخرید. از بابت مرغوبیت و سالم بودن برنج اصل ایرانی نیز نگرانی نخواهید. بدون شک از طعم دمی گوجهای که با برنج عمو طاهر طبخ شده نهایت لذت را خواهید برد. شما به چه روشی دمپختک گوجه را آماده میکنید؟ در قالب نظرات برای ما و سایر مخاطبان سایت دربارۀ ترفندهای پخت کته گوجه به سبک خودتان بنویسید.