
طرز تهیه ته چین
بدون شک شما هم حداقل یک بار هنگام جستجو در رابطه با تهیه یک غذای مجلسی و خوشمزه برای مهمانیهای خود، به فکر تهیه ته چین افتادهاید! از این رو ما از شما دعوت میکنیم تا پایان این مطلب با ما همراه باشید تا پس از آشنا شدن با طرز تهیه ته چین و نکات طلایی پخت آن، این غذا را به عنوان یکی از غذاهای ثابت مهمانیهای خوب تبدیل کنید.
طرز تهیه ته چین+ مقدار مواد لازم
مواد لازم تهیه ته چین |
میزان لازم |
برنج ایرانی | 3 پیمانه |
سینه مرغ | یک عدد کامل |
پیاز | یک عدد متوسط |
ماست چکیده | 1 پیمانه |
زعفران دم کرده | 4 قاشق غذاخوری |
کره | 50 گرم |
زرشک | 100 گرم |
گلاب | یک قاشق غذاخوری |
پودر قند | یک قاشق چایخوری |
زرده تخم مرغ | 2 عدد |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
دارچین | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
مرحله اول:
اولین مرحله از طرز تهیه ته چین را باید به آماده سازی برنج اختصاص دهید. در این مرحله برنج را چندین مرتبه شویید تا آلودگیهای آن کاملا پاک شود و سپس تا حد متوسط روی آن آب بریزید. در ادامه پس از افرودن میزان لازمی از نمک اجازه دهید تا برنج 2 الی 3 ساعت خیس بخورد.
همین ابتدا باید به شما بگوییم که راز یک ته چین خوشمزه در پخت درست برنج آن میباشد! توجه داشته باشید در این مرحله انتخاب برنج با کیفیت تا حد بسیار زیادی به شما در پخت درست آن یاری خواهد کرد. شما جهت خرید برنج با کیفیت و قیمت مناسب برای غذاهای خوب میتوانید به سایت عمو طاهر مراجعه کنید و به راحتی خرید خود را ثبت نمایید.
مرحله دوم:
در کنار پخت صحیح برنج، پخت درست سینه مرغ نیز یکی از مراحل مهم پخت ته چین محسوب میشود. در دومین مرحله این غذا یک پیاز متوسط را از وسط چند نصف کنید و آن را همراه با سینههای مرغ و چند پیمانه آب و همچنین مقدار مشخصی از ادویهها (فلفل و زردچوبه) روی حرارت ملایم بگذارید تا آب پز شود. لازم به توجه است که در این مرحله شما برای از بین بردن کامل بوی زحم مرغ میتوانید چند چوب دارچین یا برگ بو به آن اضافه کنید.
مرحله سوم از طرز تهیه ته چین:
پس از آب پز شدن مرغ آنها را از قابلمه خارج کنید و پس از خنک شدن مرغها را به روش و اندازه دلخواه به وسیله چنگال یا همزن ریش ریش نمایید.
مرحله چهارم:
یک تابه با اندازه مناسب انتخاب کنید و مرغهای را با چند برابر همراه با ادویههایی از جمله نمک، فلفل و دارچین تفت دهید. توجه داشته باشید که در این مرحله از پخت ته چین مرغها نباید کامل سرخ شوند، بلکه تنها کافیست آنها را کمی تفت دهید تا سطح شان تغییر رنگ دهد.
مرحله پنجم:
مرغهای تفت داده شده را از ماهیتابه خارج کنید و سپس سراغ شستن زرشکهای ته چین بروید. اجازه دهید زرشکها به مدت 20 دقیق خیس بخورند و پس از آبکشی، آنها را با مقداری کره و پودر قند یا شکردر روی ماهیتابه تفت دهید. توجه داشته باشید نباید مدت زمان زیادی را در معرض حرارت باشند! از این رو هنگامی که کمی پف کردند، آنها را ار روی حرارت بردارید.
مرحله ششم:
در این مرحله ته چین نوبت به پخت برنج میرسد. برنج را به مدت 15 الی 20 دقیقه روی حرارت ملایم قرار دهید و زمانی که قسمت درونی آن خام و قسمت بیرونی آن پخته بود، آن را آبکش نمایید. در این مرحله جهت جلوگیری از شفته شدن برنج میتواند یک قاشق غذاخوری روغن به آن اضافه کنید.
مرحله هفتم:
برنج آبکش شده را کنار بگذارید تا خنک شود و سپس سراغ آماده سازی مواد ته چین بروید. زرده تخممرغ ها را از سفیده جدا کنید و آنها را همراه با چنگال یا همزان هم بزنید یا کاملا یکدست شود. سپس ماست چکیده، گلاب و زعفران دم کرده را به آن را مجدد هم بزنید تا تمامی مواد یکدست شوند.
مرحله هشتم:
برنج را به صورت مرحله به مرحله به مواد اضافه کنید و پس ترکیب مواد ته چین و برنج را کامل مخلوط کنید تا مواد به خورد برنج بروند.
مرحله نهم از طرز تهیه ته چین:
کف یک قابلمه را چرب کنید و سپس یک لایه برنج را به عنوان ته دیگ در آن میریزیم و د رادامه لایههای برنج و ترکیب مرغ و زرشک را به ترتیب اضافه میکنیم.
مرحله دهم:
پس از اینکه لایه نهایی برنج را درون قابلمه ریختید سطح آن را به وسیله یک قاشق چنگال کاملاً مسطح کنید و در انتها به وسیله ته همان قاشق یا چنگال چند سوراخ بر روی برنج ایجاد کنید تا به دم کشیدن بهتر آن کمک کند. همچنین برای خوش عطر تر شدن ته چین میتوانید کمی کره و مقداری دارچین بر روی لایه آخر برنج بریزید و سپس اجازه دهید تا برنج دم بکشد.
ما در این مرحله باید از روش پخت برنج دمی استفاده کنیم، مدت زمان مناسب برای دم کشیدن کامل ته چین حدود نیم ساعت الی 40 دقیقه است. به شما توصیه میکنیم تا برای زیباتر شدن ته دیگ غذای خود آن را به واسطه یک شعله پخش کن بر روی شعله قرار دهید.
مرحله یازدهم:
پس از اینکه زمان دم کشیدن غذا به اتمام رسید، ظرف مد نظر خود را بر روی قابلمه بگذارید و با برگرداندن قابلمه ته چین را از آن خارج کنید. پس از خارج کردن ته چین میتوانید ان را به وسیله خلالهای پسته یا بادام و همچنین زرشک تزیین کنید.
معرفی نکات طلایی پخت ته چین
- جهت جلوگیری از خشک شدن ته چین میتوانید از ماست پرچرب بجای ماست کم چرب استفاده کنید.
- برای خوشرنگ شده ته چین بهتر زعفران میتوانید از یخ استفاده کنید! برای انجام این کار باید چند تکه یخ را همراه با مقدار مشخص شده از زعفران درون ظرف مد نظر قرار دهید و هنگامی که یخ ها آب شدند زعفران ها را استفاده کنید.
- با توجه به ذائقه خود میتوانید بجای گوشت مرغ از گوشت قرمز در استفاده کنید.
- در صورت تمایل میتوانید در میان لایه های ته چین خود از بادمچان ورقهایی سرخ شده نیز استفاده کنید.
- برای جدا شدن راحتتر ته چین در مرحله انتهایی پخت، توصیه میکنیم از ظرف های نسوز یا پیرکس استفاده کنید.
سخن پایانی
یکی از مواد غذایی که نقش مهمی در بهبود رنگ و عطر ته چین دارد، زعفران است. برای تهیه این غذای بینظیر، حتماً از زعفران با کیفیت بالا استفاده کنید و در مصرف آن سخاوتمندانه عمل کنید. زعفران را بهطور کامل دم کنید تا تمام رنگ و عطر آن آزاد شود و سپس به ته چین اضافه کنید. این کار باعث میشود غذای شما طعمی عالی، عطری دلپذیر و ظاهری جذابتر داشته باشد.
در این مقاله در مورد یکی دیگر از غذاهای برنجی ایرانی صحبت کردیم، ما تلاش کردیم طرز تهیهی ته چین را مرحله به مرحله به همراه نکات طلایی توضیح دهیم. همچنین اگر شما علاقه مند به مطالعه دیگر مقالات طرز تهیه غذای برنجی هستید می توایند به سایر دستور پخت غذا در فروشگاه عمو طاهر نگاهی داشته باشید.
شما عزیزان میتوانید برنج مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی از فروشگاه عمو طاهر سفارش داده و بخرید. از بابت مرغوبیت و سالم بودن برنج اصل ایرانی نیز نگرانی نخواهید. بدون شک از طعم ته چین که با برنج عمو طاهر طبخ شده نهایت لذت را خواهید برد.