
طرز تهیه شیرین پلو
اگر شما هم طرفدار غذاهای قدیمی ایرانی هستید حتماً تاکنون شیرین پلو را شنیدهاید. جالب است بدانید که طرز تهیه شیرین پلو در هر شهر ایران کمی با شهر دیگر متفاوت است.
حال اگر قصد تهیه این غذا را دارید در ادامه این مطلب با سایت عمو طاهر همراه باشی تا شما را با طرز تهیه شیرین پلو و نکات طلایی پخت آن آشنا کنیم
طرز تهیه شیرین پلو + مقدار مواد لازم برای 3 نفر
مرحله اول:
مقدار مشخص شده از برنج را آبکشی کنید تا کاملاً تمیز شود. سپس به اندازه ۲ بند انگشت آب بریزید و به اندازه یک قاشق غذاخوری به آن نمک اضافه کنید. حال برای اینکه برنج کامل خیس بخورد و نمک به خوبی با آن ترکیب شود، آن را ۳ ساعت کنار بگذارید.
توجه داشته باشید که اولین راز پخت یک شیرین پلو خوشمزه در با کیفیت بودن برنج آن است! شما با مراجعه به سایت عمو طاهر میتوانید انواع برنج هاشمی، طارم، دودی، نیمدانه و … را با کیفیت بالا و قیمت مناسب تهیه کنید.
مواد لازم طرز تهیه شیرین پلو | میزان لازم |
برنج اصل ایرانی | 200 گرم |
سینه مرغ | 3 پیمانه |
پیاز | 3 عدد متوسط |
هویج | 3 عدد |
پرتقال | یک عدد |
خلال پسته و بادام | 4 قاشق غذاخوری |
گلاب | 4 قاشق غذاخوری |
زرشک | 3 قاشق غذاخوری |
کره | به میزان کافی |
زعفران دم کرده | به میزان کافی |
شکر | 4 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان کافی |
زردچوبه | به میزان کافی |
مرحله دوم:
در دومین مرحله از طرز تهیه شیرین پلو باید خلالهای پسته و بادام را با گلاب ترکیب کنید. در این مرحله برای خوش عطر و بو شدن غذا، باید اجازه دهید تا این خلالها حداقل به مدت 2 ساعت با گلاب خیس بخورند.
مرحله سوم:
یک پیاز متوسط راپوست بکنید و آن را به 4 قسمت تقسیم کنید. سپس پیازها را همراه با تکههای مرغ درون قابلمه قرار دهید و تا جایی که روی مرغها پوشانده شود، درون قابلمه آب بریزید. در انتها نمک، فلفل و زردچوبه را به ترکیبات درون قابلمه اضافه کنید و آن را روی شعله مناسب بگذارید تا بپزد تا مرغ شیرین پلو آماده شود.
مرحله چهارماز پخ شیرین پلو:
در این مرحله یک پرتقال متوسط را بشویید و سپس پوست بکنید؛ پوست آن را به صورت خلالی برش دهید و در مرحله بعدی آنها را درون یک قابلمه بریزید. درون قابلمه را تا نیمه آب بریزید و اجازه دهید تا آب به جوش برسد.
مرحله پنجم:
پس از اینکه آب درون قابلمه به نقطه جوش رسید، پوست پرتقالها را آبکش کنید. در این قسمت به شما توصیه میکنیم جهت از بین رفتن کامل تلخی پوست پرتقال آب آن را چندین مرتبه تعویض کنید تا شیرین پلو شما تلخ نشود. (بهتر است 4 مرتبه انجام دهید)
مرحله ششم:
در این مرحله پاسپورتالها را کنار بگذارید، یک هویج را پوست بکنید و سپس آن را به شکل خلالی خرد کنید. در ادامه هویج خلالی شده را با نصف پیمانه زعفران دم کرده و مقداری کره درون یک ماهیتابه مناسب تفت دهید تا هویج شیرین پلو کاملاً سرخ شود.
مرحله هفتم:
پس از سرخ شدن هویجهای شیرین پلو آنها را کنار بگذارید و سپس مقداری کره را درون یک تابه دیگر ذوب کنید. ادامه زرشکها را همراه با مقدار کمی شکر درون تابه بریزید و آنها را تا زمانی که زرشکها کمی پف کنند تفت دهید.
مرحله هشتم:
زرشکها را از تابه خارج کنید و مجدداً مقداری کره به آن اضافه نمایید. حال خلال های پسته و بادام خیس خورده با گلاب را به کره ذوب شده اضافه کرده و مجددا مقداری شکر بر روی آنها بریزید.تفت دادن این خلال ها را تا زمانی که روی آنها کمی تغییر رنگ دهد ادامه دهید.
مرحله نهم:
در این مرحله از طرز تهیه شیرین پلو نوبت به این میرسد تا پخت مرغها را تکمیل کنید. مرغهای آب پز شده را از درون قابلمه خارج کنید و پس از خنک شدن آنها را به شکل مکعبهای درشت برش دهید.
مرحله دهم:
برنج را بر روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید تا مراحل اولیه پخت شیرین پلو را پشت سر بگذارد؛ در این مرحله باید شما 8 الی 10 دقیقه به برنج فرصت بدهید تا کاملاً نیم پز شود. اگر میخواهید اطمینان پیدا کنید که برنج آماده آبکش شدن است، چندین دانه از آن را بردارید، اگر قسمت بیرونی آنها پخته و قسمت درونی آنها خام بود میتوانید برنج را آبکش کنید.
مرحله یازدهم:
پس از آبکش کردن برنج روی آنها مقداری آب سرد بریزید تا برنج شیرین پلو هنگام پخته شدن شفته نشود. سپس با توجه به سلیقه و ذائقه خود درون قابلمه ته دیگی از برنج، نان یا سیب زمینی قرار دهید. پس از قرار دادن ته دیگ برنج و مواد شیرین پلو که شامل مرغ، پوست پرتقال، زرشک و خلالهای پسته و بادام میشود را به صورت لایه لایه درون قابلمه قرار دهید. پس از انجام این کار به مدت نیم ساعت الی 40 دقیقه قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا شیرین پلو شما کاملاً با روش پخت برنج دمی، دم بکشد.
نکات طلایی برای طبخ شیرین پلو کداماند؟
- استفاده از برنج با کیفیت در کنار مواد تهیه مرغوب یکی از رازهای تهیه یک شیرین پلو خوشمزه و خوش عطر است.
- برای تهیه شیرین پلو حتماً برنج را به روش آبکش حاضر کنید، یرا پخت برنج به شکل کته باعث میشود تا شیرین پلو شما شفته شود.
- جهت از بین بردن تلخی خلالهای بادام و پسته، میتوانید از شب قبل آنها را درون مقداری آب و شکر قرار دهید.
- در صورت تمایل میتوانید از خلالهای پوست نارنج به جای خلالهای پوست پرتقال استفاده کنید.
- برای بهتر شدن طعم شیرین پلو خلالهای پوست پرتقال، هنگام جوشیدن به آنها یک تکه کوچک نبات اضافه کنید.
- در صورت تمایل میتوانید همراه با سایر ادویهها، از مقداری هل نیز استفاده کنید.
- استفاده از زعفران غلیظ دم کرده علاوه بر عطر طعم به شیذین پلو شما رنگ و بویی جذابتر نیز میدهد.
سخن پایانی
شیرین پلو به عنوان یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه ایرانی، در مواد تشکیل دهنده خود تشابه بسیاری با مرصع پلو دارد. در رابطه با تفاوت این دو غذا میتوان اینگونه گفت که ر شیرین پلو خلالهای پسته و بادام، پوست پرتقال و زرشک ر لابلای برنج قرار میگیرند، در حالی که در مرصع پلو این مواد جهت زیبایی بیشتر ظاهر غذا بر روی برنج ریخته میشوند.
در این مقاله در مورد یکی دیگر از غذاهای برنجی ایرانی صحبت کردیم، ما تلاش کردیم طرز تهیهی شیرین پلو را مرحله به مرحله به همراه نکات طلایی توضیح دهیم. همچنین اگر شما علاقه مند به مطالعه دیگر مقالات طرز تهیه غذای برنجی هستید می توایند به سایر دستور پخت غذا در فروشگاه عمو طاهر نگاهی داشته باشید.
شما عزیزان میتوانید برنج مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی از فروشگاه عمو طاهر سفارش داده و بخرید. از بابت مرغوبیت و سالم بودن برنج اصل ایرانی نیز نگرانی نخواهید. بدون شک از طعم شیرین پلو که با برنج عمو طاهر طبخ شده نهایت لذت را خواهید برد.