ثبت نام و ورود

شماره همراه

+98

متن پیام

اگر در دسته دوستداران غذاهای اصیل و سنتی ایرانی هستید حتماً لوبیا پلو جز یکی از غذاهای محبوب شما به شمار می‌آید. از جمله ویژگی‌های دوست داشتنی این غذای مجلسی این است که شما می‌توانید آن را مطابق با سلیقه خود با استفاده از گوشت مرغ یا گوشت قرمز کم یا زیاد کردن میزان لوبیا سبز طبخ کنید.

با توجه به محبوبیت بالای این غذا ما در ادامه این بخش از مطلب علاوه بر آشنا کردن شما با طرز تهیه لوبیا پلو شما را با چندین نکته طلایی که می‌تواند غذای شما را تا چندین برابر خوشمزه‌تر کند، آشنا کنیم.

مواد اولیه لوبیا پلو

همچین برای آموزش پخت شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی کلیک کنید.

طرز تهیه لوبیا پلو برای 4 نفر

 

مواد لازم برای پخت لوبیا پلو

 

مقدار لازم

برنج 4 پیمانه
لوبیا سبز 500 گرم
گوشت گوساله یا گوسفندی 300 گرم
پیاز 1 عدد
سیر 2 حبه
گوجه فرنگی 2 عدد
رب گوجه فرنگی 2 قاشق غذاخوری
روغن یه میزان لازم
نمک به میزان لازم
فلفل به میزان لازمم
زردچوبه به میزان لازم
دارچین به میزان لازم

 

  • مرحله اول:

اولین مرحله طبخ لوبیا پلو مربوط به آماده سازی دو جز اصلی آن یعنی برنج و لوبیا سبز می‌شود. شما در این مرحله باید مقدار کافی از برنج را با توجه به نوع آن حداقل به مدت 30 دقیقه با نمک خیس کنید و در این مدت زمان اقدام به پاکسازی و سپس خرد کردن لوبیا سبزها به اندازه دلخواه نمایید.

  • مرحله دوم:

دومین مرحله  مربوط به آماده سازی پیاز سیر می‌شود. شما در این مرحله می‌توانید مطابق با سلیقه و ذائقه شخصی خود پیاز را به صورت خلالی، نگینی یا رنده شده همراه با سیر داخل یک تابه با میزان روغن مناسب تفت دهید.

در هنگام تفت دادن پیاز و سیر با روغن می‌توانید به میزان دلخواه به آن نمک و زردچوبه اضافه کنید تا عطر و بوی لوبیا پلو شما بهتر شود.

برای آموزش مرحله به مرحله طرز تهیه شیرین پلو کلیک کنید.
  • مرحله سوم:

پس از اینکه ترکیب پیاز و سیر در اثر تفت داده شدن مقداری تغییر رنگ داد و سبک شد یا به اصطلاحی دیگر کاراملی شد، نوبت به این می‌رسد تا گوجه‌های خرد شده برنده شده را به آنها اضافه کنید و مدت زمان کوتاه دیگری را به تفت دادن آنها اختصاص دهید که جزء عوامل اصلی خوشمزه شدن لوبیا پلو شما می شود.

  • مرحله چهارم :

پس از اینکه ترکیب گوجه با سیر و پیاز کاراملی شده مدت زمان کوتاهی تفت داده شد گوشت چرخ کرده را به آرامی به ترکیب درون تابع اضافه کنید و پس با افزودن ادویه‌های مختلفی از جمله نمک، فلفل، زردچوبه، کاری، دارچین و پودر سیر به لوبیا پلو خود عطر و بویی بی‌نظیر بدهید.

توجه داشته باشید که پس از انجام دادن این مرحله تا پخته شدن کامل گوشت چرخ کرده می‌توانید برنج خیسانده شده خود را به روش پخت برنج دمی در حالی که دو بند انگشت بر روی آن آب وجود دارد، بر روی شعله مناسب بگذارید تا پخت برنج شما شروع کم کم آماده ترکیب شدن با مواد لوبیا پلو شود.

  • مرحله پنجم:

در حین اینکه گوجه و گوشت چرخ کرده همراه با ادویه‌های ذکر شده در حال پخته شدن هستند نوبت به این می‌رسد تا لوبیا سبزهای از پیش خرد شده که مواد اصلی لوبیا پلو است را به ترکیب اضافه نمایید.

جهت خوش رنگ و لعاب‌ تر شدن لوبیا پلو در این مرحله به شما توصیه می‌کنیم که مقداری رب گوجه فرنگی را با میزان مناسبی از آبجوش ترکیب کنید و پس از دستیابی به غلظت مناسب، آن را به ترکیب مواد درون تابه اضافه نمایید.

  • مرحله ششم:

در این مرحله شما باید مواد آماده شده لوبیا پلوی خود را از روی حرارت بردارید تا پس از خنک شدن آماده ترکیب با برنج شود. در این هنگام تنها کار لازم برای انجام دادن این است که پس از پخته شدن برنج آن را از روی حرارت بردارید و سپس آن را آبکش نمایید.

برای اطمینان پیدا کردن از پخت کامل برنج کافی است از تا چندین دانه از آن را میان دندان‌های خود بفشارید؛ در این حالت اگر قسمت بیرونی برنج پخته و قسمت درونی آن خام بود باید آن را آبکش نمایید تا برنج لوبیا پلوی شما کاملا پخت شود.

برای آموزش طرز تهیه رشته پلو کلیک کنید.
  • مرحله هفتم:

در مرحله هفتم از طرز تهیه لوبیا پلو پیش از آنکه ترکیب برنج و مواد را درون قابلمه مد نظر بریزید حلقه‌های سیب زمینی، نان لواش یا مقداری برنج سفید را به عنوان ته دیگ ته قابلمه قرار دهید و سپس به ترتیب لایه‌های برنج و مواد را درون قابلمه بریزید همچنین اگر شما به دنبال  بدون ته دیگ بودن این غذا  هستید میتواند پخت برنج بدون ته دیگ را دنبال کنید.

اگر مشتاق به امتحان کردن ترکیبات جدید در لوبیا پلو هستید، در کنار ترکیبات ذکر شده به عنوان تهدید می‌توانید از ترکیب ماست، زعفران و برنج برای ته قابلمه استفاده نمایید.

  • مرحله هشتم:

پس از اینکه تمامی مواد لوبیا پلو را به صورت لایه لایه درون قابلمه ریختید ر ابتدای قرار دادن آن بر روی شعله گاز به شما توصیه می‌کنیم تا به مدت زمان 3 الی 5 دقیقه حرارت شعله را زیاد کنید تا رطوبت درون قابلمه جریان پیدا کند.

سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید لوبیا پلو با حرارت مناسب و رطوبت پخش شده درون قابلمه به صورت کامل مرحله نهایی طبخ خود را سپری کند. شما پس از آماده شدن لوبیا پلو می‌توانید آن را با سالاد شیرازی یا ماست و خیار نوش جان کنید.

مراحل پخت لوبیا پلو

 همچنین برای آموزش طرز تهیه کلم پلو شیرازی کلیک کنید.

آشنایی با چندین نکته جهت تهیه لوبیا پلو خوشمزه

انجام دادن برخی از ترفندها به ویژه در آشپزی ایرانی منجر به این می‌شود تا کیفیت و مزه غذای شما چندین برابر عالی‌تر از حالت عادی شود. از این رو در ادامه این بخش از مطلب سعی داریم شما را با چند ترفند در رابطه با طرز تهیه یک لوبیا پلو خوشمزه آشنا کنیم:

  • نکته اول:

سعی کنید برنجی که برای تهیه لوبیا پلو مد نظر دارید را به خوبی بشویید؛ شست و شوی درست برنج علاوه بر اینکه به رفع کامل آلودگی‌های آن کمک می‌کند منجر به پاک شدن نشاسته اضافه موجود در ساختار برنج می‌شود و همین از شفته شدن لوبیا پلوی شما جلوگیری می‌کند.

  • نکته دوم:

اگر قصد دارید برای تهیه لوبیا پلو از گوشت مرغ یا گوشت قرمز استفاده کنید به این نکته توجه داشته باشید که گوشت شما نباید خیلی خشک باشد و حتماً باید مقداری چربی با آن ترکیب شده باشد. ربی موجود در گوشت استفاده شده در هنگام طبخ وارد بافت برنج می‌شود و علاوه بر ایجاد یک عطر و بوی فوق العاده به لذیذ شدن بافت لوبیا پلو نیز کمک خواهد کرد.

  • نکته سوم:

استفاده از ادویه‌های مختلف اما مناسب در تهیه لوبیا پلو همانند سایر غذاها می‌تواند به آن رایحه و طعمی دلپذیر ببخشد. اصلی‌ترین ادویه در طرز تهیه لوبیا پلو دارچین است که شما می‌توانید در کنار آن از ادویه‌های دیگری از جمله پودر لیمو امانی یا پودر گل رز نیز استفاده کنید.

در هنگام افزودن دارچین یا سایر ادویه‌ها به لوبیا پلو توجه کنید تا میزان آن از حد مشخصی فراتر نرود زیرا می‌تواند بر روی رنگ و طعم غذای شما اثر منفی داشته باشد.

همچنین شما میتوانید برای آموزش طرز تهیه ته چین خوشمزه کلیک کنید.

سخن پایانی

لوبیا پلو می تواند جزء غذاهای بدون گوشت باشد یعنی شما می‌توانید در صورت تمایل داشتن آن را بدون گوشت طبخ نمایید در این حالت تنها کافیست تا مرحله‌ای که مربوط به اضافه کردن گوشت می‌باشد را از دستور پخت حذف کنید.

همچنین در انتها باید به شما بگوییم که حداکثر مدت زمانی که برای آماده‌سازی مواد لوبیا پلو نیاز دارید 15 دقیقه و حداکثر زمانی که برای آماده سازی کامل آن احتیاج دارید چیزی حدود 1 ساعت و 30 دقیقه است.

در این مقاله در مورد یکی دیگر از غذاهای برنجی ایرانی صحبت کردیم، ما تلاش کردیم طرز تهیه‌ی لوبیا پلو را مرحله به مرحله به همراه نکات طلایی توضیح دهیم.همچنین اگر شما علاقه مند به مطالعه  دیگر مقالات طرز تهیه غذای برنجی هستید می توایند به سایر دستور پخت غذا در فروشگاه عمو طاهر نگاهی داشته باشید.

شما عزیزان می‌توانید برنج مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی از فروشگاه عمو طاهر سفارش داده و بخرید. از بابت مرغوبیت و سالم بودن برنج اصل ایرانی نیز نگرانی نخواهید. بدون شک از طعم لوبیا پلویی که با برنج عمو طاهر طبخ شده نهایت لذت را خواهید برد.

مقالات مرتبط