
طرز تهیه عدس پلو مجلسی
عدس پلو مجلسی به عنوان یک غذای سنتی و خوشمزه ایرانی پایه ثابت مهمانیها و مجالسی از جمله مجالس نذری میباشد. اگر شما هم میخواهید برای یکی از مراسمات خود این غذای خوشمزه ایرانی را تهیه کنید باید با فوت و فنهای مربوط به پخت عدس پلو آشنا باشید . در ادامه این مطلب ما میخواهیم شما را با هر آنچه که باید در رابطه با پخت عدس پلوی مجلسی بدانید آشنا کنیم .
آشنایی با مراحل پخت عدس پلو مجلسی برای 4 الی 6 نفر
مواد لازم |
میزان لازم |
برنج | 3 پیمانه |
عدس | 1/5 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
پیاز | 1 عدد |
سیر | 2 الی 3 حبه |
کشمش پلویی | 1 پیمانه |
خرما | 5 الی 6 عدد ( به تعداد دلخواه) |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
روغن | به مقدار لازم |
نمک و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه | به مقدار لازم |
دارچین | به مقدار لازم |
مرحله اول:
لازمه پخت یک عدد پلوی مجلسی خوشمزه، پخته شدن کامل برنج و عدس آن است. از این رو اگر قصد پخت این غذا برای مهمانیها یا مجالس خود را دارید، باید از 3 ساعت قبل از پخت اقدام به خیس کردن برنج و عدس نمایید.
برای اینکه برنج عدس پلو شما در پایان پخت ظاهری زیبا و کشیده داشته باشد، میتوانید چند قطعه یخ را به برنج در حال خیس خوردن اضافه کنید. مچنین برای گرفتن کامل نفخ عدس میتوانید یک خیار کوچک را از وسط نصف کنید و آن را در ظرفی که عدس در حال خیس خوردن است، قرار دهید.
مرحله دوم:
یک پیاز متوسط انتخاب کنید و پس از پوست کندن و شستشو آن را به شکل نگینی خرد کنید. پیازهای نگینی شده را با روغن تفت دهید و هنگامی که سبک شدند به آنها زردچوبه و سیر رنده شده اضافه نمایید. توجه داشته باشید در این مرحله مطابق با سلیقه خود میتوانید از پیاز رنده شده نیز به جای پیاز نگینی استفاده کنید.
مرحله سوم:
هنگامی که پیاز مقداری حالت کاراملی پیدا کرد، گوشت چرخ کرده را به آن اضافه نمایید. تفت دادن پیاز و گوشت چرخ کرده را تا زمانی که آب گوشت کشیده شود ادامه دهید و سپس مقدار تعیین شده از نمک، فلفل و زردچوبه را به گوشت اضافه کنید.
مرحله چهارم:
پس از تفت خوردن کامل پیاز، وشت چرخ کرده و ادویهها حال یک لیوان آب را به ترکیبات درون ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید مواد درون ماهیتابه به مدت نیم ساعت با آب به صورت کامل بجوشند. در این مرحله میتوانید به دلخواه از پوره گوجه یا رب گوجه فرنگی برای رنگ و طعم دادن به گوش چرخ کرده خود استفاده کنید.
مرحله پنجم:
لازم است بدانید که راز یک عدد پلوی مجلسی در خوش عطر بودن آن است! از این رو شما در این مرحله باید میزان مشخصی از زعفران دم کرده غلیظ و دارچین را به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. ما استفاده از زعفران و دارچین را هنگامی که قصد تهیه عدس پلو برای مراسمات نذری را دارید، به شما به شدت پیشنهاد میکنیم.
مرحله ششم:
تا زمان پخته شدن کامل گوشت چرخ کرده، اید به سراغ آماده کردن کشمشها بروید. برای انجام این مرحله کشمشها را برای مدت کوتاهی در آب خیس کنید و سپس درون کمی روغن تفت دهید؛ زمانی که کشمشها کمی حالت پف کرده به خود گرفتهاند باید آنها را از روغن در بیاورید، زیرا این پف ایجاد شده نشانگر آماده بودن آن است.
توجه داشته باشید در هنگام آماده کردن کشمشها، جهت جلوگیری از به هم چسبیدن آنها نباید از حرارت بالا استفاده کنید و همچنین باید کشمشها را به مدت طولانی تفت دهید. در صورت تمایل هنگام پخت کشمشها میتوانید مجدداً مقداری دارچین به آنها اضافه کنید تا طعمی بینظیرتر به عدس پلو مجلسی خود ببخشید.
مرحله هفتم:
بعد از آماده شدن کشمش، نوبت به آماده کردن خرماها میرسد. البته توجه داشته باشید که استفاده از خرما در پخت عدس پلو مجلسی کاملاً اختیاری است! اگر قصد استفاده از خرما را دارید، ابتدا آنها را از هسته خارج کنید و سپس به همراه مقدار کمی روغن (حدود 2 الی 3 قاشق غذاخوری) برای مدت چند دقیقه تفت دهید.
مرحله هشتم:
در هشتمین مرحله از پخت عدس بالای مجلسی باید سراغ پختن عدسها بروید، عدسها را همراه با مقداری آب درون ظرف مناسب بریزید تا بپزند. برای بهتر پخته شدن عدسها در این مرحله میتوانید آب آنها را تا پایان مرحله پخت چندین مرحله تعویض کنید.
مرحله نهم:
حال برنج خیس خورده را با یک قابلمه مناسب بر روی شعله بگذارید تا نیم پز شود؛ در این مرحله برای جلوگیری از شفته شدن برنج میتوانید مقدار کمی روغن به آن اضافه کنید. انی که برنجها نیمپز شدند، حدود ۵ دقیقه قبل از برداشتن آنها از روی حرارت، عدسها را به آنها اضافه کنید و سپس ترکیب برنج و عدس را آبکش نمایید.
مرحله دهم:
کف ماهیتابهای که رنج را در آن ریختهاید، ته دیگ مورد علاقه خود را بگذارید و سپس ترکیب برنج و عدس را بر روی آن بریزید. درب قابلمه را به همراه دمکنی بگذارید و اجازه دهید برنج به مدت ۳۰ دقیقه کاملاً دم بکشد و بپزد. پس از طی کردن تمامی مراحل ذکر شده برنج را درون دیس دلخواه بریزید و روی آن را با استفاده از گوشت چرخ کرده، خرما، کشمش و پیاز خلالی شده تزیین و سپس نوش جان کنید.
فوت و فنهای طلایی پخت عدس پلو مجلسی
- هنگام ریختن برنج در دیس، مقداری از آن را بردارید و با زعفران دم کرده غلیظ و کره مخلوط کنید و سپس بر روی قسمت رویی برنج خود بریزید. این کار به زیباتر شدن ظاهر و خوش طعمتر شدن غذای شما بسیار کمک میکند.
- در کنار استفاده از خرما، شمش و پیاز خلالی میتوانید از خلال بادام یا خلال پسته نیز استفاده کنید.
- در هنگام پخت عدس پلو مجلسی با توجه به ذائقهای که دارید میتوانید مقدار عدس را کم یا زیاد کنید.
- هنگام تهیه عدس پلو در صورت تمایل میتوانید به جای گوشت چرخ کرده از مرغ ریش ریش شده نیز استفاده کنید.
- علاوه بر ادویههای اصلی عدس پلو استفاده از ادویههای دیگری همانند پودر تخم گشنیز یا پودر زیره سبز میتواند در بهتر شدن طعم و عطر غذای شما تاثیر بسزایی داشته باشد.
سخن پایانی
عدس پلو مجلسی می تواند جزء غذاهای بدون گوشت باشد یعنی شما میتوانید در صورت تمایل داشتن آن را بدون گوشت طبخ نمایید در این حالت تنها کافیست تا مرحلهای که مربوط به اضافه کردن گوشت میباشد را از دستور پخت حذف کنید. همچنین برای آشنایی بیشتر با روش تهیه عدس پلو و نکات مهم پخت آن، به صفحهی طرز تهیه عدس پلو مراجعه کنید و مطالب مفیدی را دریافت کنید.
غذا هنگام تهیه عدس پلو مجلسی، انتخاب برنج مناسب و با کیفیت از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. برنج با کیفیت علاوه بر تاثیرگذاری بر روی طعم غذا ظاهر آن را زیباتر جلوه میدهد. ما جهت تهیه برنج با کیفیت و قیمت مناسب میتوانید به سایت عمو طاهر مراجعه کنید و با توجه به نیاز خود انواع مختلف برنج همانند برنج هاشمی، برنج طارم، برنج دودی و … را تهیه کنید.
در این مقاله در مورد یکی دیگر از غذاهای برنجی ایرانی صحبت کردیم، ما تلاش کردیم طرز تهیهی عدس پلو مجلسی را مرحله به مرحله به همراه نکات طلایی توضیح دهیم. همچنین اگر شما علاقه مند به مطالعه دیگر مقالات طرز تهیه غذای برنجی هستید می توایند به سایر دستور پخت غذا در فروشگاه عمو طاهر نگاهی داشته باشید.