
طرز تهیه آلبالو پلو
بدون شک آلبالو پلو در دسته یکی از غذاهای خوشمزه و محبوب ایرانی است که ترکیبی از برنج، آلبالوی تازه یا مربای آلبالو، گوشت قلقلی یا مرغ ریشریش شده، و برخی ادویهها و مواد معطر است. این غذا به خاطر ترکیب خاص طعم شیرین و ترش آلبالو با عطر و بوی زعفران و کره، طعمی منحصر به فرد و دلپذیر دارد. در طرز تهیه تهیه آلبالو پلو، معمولاً برنج به صورت لایهلایه با آلبالو و گوشت یا مرغ قرار داده میشود و درآب آلبالو غلیظ شده و شیرین و روغن یا کره دم میکشد.
طرز تهیه آلبالو پلو+ مواد لازم
مواد لازم آلبالو پلو |
میزان لازم |
برنج | 4 پیمانه |
آلبالو تازه | 500 گرم |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
پیاز | یک عدد |
روغن | به میزان لازم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
شکر | به میزان لازم |
مرحله اول:
در اولین مرحله از طرز تهیه آلبالو پلو، باید آلبالوها را با آب بشویید و از آنها را هر گونه آلودگی یا آلودگی پوست پاکسازی نمایید. در ادامه نیاز است تا با دقت هستههای آلبالوها را بیرون آورید تا فقط گوشت آلبالوها باقی بماند. حال آلبالوهای تمیز شده را در یک قابلمه قرار دهید و قابلمه را روی حرارت متوسط تا ملایم بگذارید تا آلبالوها کمی نرم و غلیظ شوند.
مقدار مشخص شده از شکر را به آلبالوها اضافه کنید و اجازه دهید تا ترکیبات درون قابلمه با هم به مدت 10 دقیقه جوش بخورند تا محلول کاملا غلیظ شود. پس از اینکه مواد درون قابلمه به غلظت مد نظر رسیدند، از یک صافی استفاده کنید تا آب و هستههای آلبالو جدا شود و فقط شربت باقی بماند.
لازم به ذکر است که در ادامه باید شربت را دوباره در قابلمه قرار دهید و آن را مجددا روی حرارت بگذارید تا مطابق با سلیقهای که دارید به غلظت بالاتری برسد. این شربت پس از رسیدن به غلظت نهایی آماده مصرف است و میتوانید از آن برای تهیه نوشیدنیهای خنک و خوشمزه مانند شربت آلبالو استفاده کنید.
مرحله دوم:
در این مرحله پیاز ها را پوست بکیند و سپس مطابق با ذائقه غذایی خود با رنده سایز درست، متوسط یا ریز رنده کنید و پس از رنده کردن آب اضافی آن را بگیرید. در ادامه گوشت چرخ کرده نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را روی گوشت و پیاز میریزیم و خوب همهی مواد را ورز میدهیم تا ادویهها به خورد گوشت برود. سپس کمی از مواد گوشت را برمیداریم و آنها را به شکل کوفتههای قلقلی (شبیه یک دایره) شکل میدهیم. این فرآیند را برای تمام مواد تکرار میکنیم.
مرحله سوم:
تابه را روی حرارت قرار دهید و در ادامه به آن کمی روغن اضافه کنید، سپس منتظر میمانیم تا داغ شود. گوشت قلقلی ها را به تابه اضافه کرده و آنها را تفت دهید تا سرخ شوند.در این این مرحله شما با چرخاندن گوشت قلقلی ها در روغن، میتوانید اطراف آنها را به راحتی سرخ میکنیم. پس از سرخ شدن، گوشت قلقلی ها را از تابه خارج کرده و کنار میگذاریم.
مرحله چهارم:
در این مرحله از طرز تهیه آلبالو پلو در یک قابلمه با اندازه مناسب، حد مناسبی آب را بریزید و در ادامه کمی نمک به آن اضافه کنید. حرارت را زیاد میکنیم تا آب جوش بیاید. زمانی که آب جوش آمد، برنج را بشویید و آن را داخل آب جوشدهی بریزید. پس از گذشت حدود 5 دقیقه چند عدد برنج را از آب جوش بیرون بیاورید و آن را تست کنید، اگر مغز آن خام و اطراف آن پخته بود به این معنی است که برنج آماده آب کشیدن است.
مرحله پنجم:
پس از آبکش کردن برنج قابلمهای که برای پخت آلبالو پلو انتخاب کردهایم را روی حرارت قرار میدهیم و کف آن را با روغن میریزیم. در صورت تمایل، میتوانیم کف قابلمه را با نان لواش یا سیبزمینی حلقه شده برای ته دیگ بچینید.
مرحله ششم:
در ششمین مرحله از طرز تهیه آلبالو پلو باید ابتدا مقداری روغن در قابلمه ریخته و نیمی از برنج را در کف آن قرار میدهیم. سپس تعدادی از گوشتهای قلقلی و آلبالو را روی برنج پخش کنید. لازم به ذکر است که شما باید این مراحل مراحل را تا پایان تمامی مواد خود ادامه دهید. در انتها پس از اتمام مواد نصف لیوان شربت آلبالو و یک قاشق غذاخوری روغن را روی برنج میریزیم.
مرحله هفتم:
در آخرین مرحله پخت آلبالو پلو درب قابلمه را محکم میگذاریم و حرارت را در ابتدا زیاد میکنیم تا بخار درون قابلمه ایجاد شود و برنج به درستی دم بکشد. پس از اینکه متوجه شدید داخل قابلمه کمی بخار کرده است، حرارت را کاهش میدهید و اجازه میدهید آلبالو پلو به آرامی و به طور کامل پخته شود. در این بخش لازم است به شما بگییم که مدت زمانی که دم کشیدن کامل آلبالو پلو در نظر گرفته شده است، چیزی مابین 30 الی 40 دقیقه میباشد .
مرحله هشتم:
پس از گذشتن آن 30 الی 40 به اتمام رسید، آلبالو پلو را در یک ظرف بزرگ سرو میکشیم و با آلبالوهای تازه و کوفتههای کوچک تزئین میکنیم. این تزئینات علاوه بر زیبایی، طعم و مزه غذا را نیز بهبود میبخشد.
نکات تکمیلی در طرز تهیه آلبالو پلو
- شما میتوانید به جای استفاده گوشت قلقلی، از مرغ ریشریش شده استفاده کنید و آن را لابهلای آلبالو پلو قرار دهید.
- شما میتوانید با توجه به ذائقه غذایی خود، مقدار شکر آلبالو پلو را تنظیم است و کنید.
- کم یا زیاد کردن میزان آلبالو همانند کم یا زیاد کردن میزان شکر کاملا دلخواه است.
- جهت جلوگیری از بهم نچسبیدن آلبالوها هنگام پخت، پیش از اضافه کردن آنها به برنج، کمی کره به آنها بزنید.
- اگر آلبالو پلو را برای مجالس خود تهیه میکنید، میتوانید از خلال بادام و پسته خیسخورده و تفتدادهشده برای تزئین دورچین استفاده کنید.
سخن پایانی
در طرز تهیه آلبالو پلو استفاده از یک برنج با کیفیت و خوش پخت تا حد بسیار زیادی میتواند مراحل پخت را برای شما آسان سازی کند. از این رو شما با مراجعه به سایت فروش برنج عمو طاهر انواع برنج را با بالاترین کیفیت و مناسب ترین قیمت تهیه کنید.
در این مقاله در مورد یکی دیگر از غذاهای برنجی ایرانی صحبت کردیم، ما تلاش کردیم طرز تهیهی آلبالو پلو را مرحله به مرحله به همراه نکات طلایی توضیح دهیم. همچنین اگر شما علاقه مند به مطالعه دیگر مقالات طرز تهیه غذای برنجی هستید می توایند به سایر دستور پخت غذا در فروشگاه عمو طاهر نگاهی داشته باشید.
شما عزیزان میتوانید برنج مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی از فروشگاه عمو طاهر سفارش داده و بخرید. از بابت مرغوبیت و سالم بودن برنج اصل ایرانی نیز نگرانی نخواهید. بدون شک از طعم آلبالو پلو که با برنج عمو طاهر طبخ شده نهایت لذت را خواهید برد.