
کالری برنج چقدر است؟
برنج به عنوان گروهی از غلات همواره به عنوان یکی از مهمترین منابع غذایی در سرتاسر جهان شناخته میشود، اهمیت و ارزش این ماده غذایی تا حدی بالاست که بسیاری از افراد در اکثر وعدههای غذای خود سعی بر استفاده از آن دارند.با توجه به اینکه برنج در ساختار خود حاوی مقدار بالایی از کربوهیدرات و مواد معدنی است، س از وارد شدن به بدن شما میتواند به عنوان یک منبع اصلی برای انرژی محسوب شود. از همین رو میتوان گفت که یافتن پاسخ ” کالری برنج چقدر است ؟” مواره جز یکی از دغدغههای ورزشکاران و افراد دارای سبک زندگی سالم محسوب میشود.از شما دعوت میکنیم تا در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر پاسخ دادن به سوال ذکر شده سعی میکنیم تا شما را با انواع روشهایی که میتوانید از آنها جهت کاهش کالری غدای برنجی خود استفاده کنید نیز صحبت کنیم .
میزان کالری برنج چقدر است؟
یکی از رایجترین و مهمترین سوالاتی که بسیاری از افراد از جمله ورزشکاران و افراد پیگیر رژیمهای غذایی، پاسخ آن را از متخصصان تغذیه جویا میشوند این است که ” کالری برنج چقدر است؟” اگر شما هم به دنبال یافتن پاسخ این سوال هستید، لازم است تا ابتدا به صورت تخصصی با مفهوم این آشنا شوید.
به زبان ساده باید بگوییم که منظور از کالری برنج در واقع همان واحد اندازهگیری مقدار انرژی موجود در برنج است. در نهایت کالری پس از وارد شدن به بدن و گذراندن مراحل سوخت و سازی مختلف، به انرژی بدیل میشود.
اگر بخواهیم به شکلی تخصصی در رابطه با کالری این غذا صحبت کنیم باید گفت که طبق تحقیقات انجام شده هر قاشق غذاخوری برنج دارای 20 کالری میباشد. به این منظور که شما با خوردن هر قاشق برنج ۲۰ واحد انرژی سوخت و سازی به بدن خود اضافه میکنید.
کالری انواع برنج چقدر است؟
در قسمت پیشین مطلب سعی کردیم تا به سوال ” کالری برنج چقدر است ؟” یک پاسخ جامع و تخصصی بدهیم. اما باید به شما خاطرنشان کنیم که موارد ذکر شده در قسمت قبل تنها مربوط به میزان کالری است. بنابراین اگر شما در دسته افرادی هستید که به دلیل ذائقه یا رژیم غذایی خود در حال استفاده از برنج قهوهای هستید در ادامه این بخش از مطلب با ما همراه باشید تا شما را با کالری این نوع برنج آشنا کنیم. پیش از بررسی جدول مربوط به کالری،برنج قهوهای باید این نکته را به شما خاطرنشان کنیم که برنج قهوهای خود به تنهایی یک نوع برنج محسوب نمیشود! بلکه این برنج در واقع همان برنج سفیدی است که به دلیل داشتن میزان سبوس بیشتر و مقدار کالری کمتر به این شکل در آمده است.
ماده مغذی | برنج سفید | برنج قهوهای |
کالری | 130 | 110 |
کربوهیدرات (گرم) | 26 | 25.5 |
فیبر | 0.9 | 1.6 |
پروتئین | 2.91 | 2.74 |
چربی | 0.97 | 0.37 |
پتاسیم | 56 | 86 |
آهن | 0.24 | 0.56 |
کلسیم | 19 | 3 |
عوامل تاثیرگذار در تعیین کالری برنج کداماند؟
اگر میخواهید در وعدههای غذایی خود میزان کالری را تعیین کنید باید حتماً در رابطه با عوامل تاثیرگذار در تعیین کالری برنج، اطلاعات کافی داشته باشید. از این رو در این بخش از مطلب قصد داریم تا شما را با تمامی عوامل تاثیرگذار در تعیین کالری آن آشنا کنیم تا بتوانید یک تصمیم درست در رابطه با برنامه غذایی خود بگیرید.
نوع برنج:
بدون شک باید گفت یکی از اصلیترین و اولین عواملی که بر روی کالری برنج تاثیرگذار است، نوع برنج میباشد. زیرا برنجهای مختلف از جهات مختلفی همانند میزان نشاسته و پروتئین با یکدیگر متفاوت هستند.اگر بخواهیم کمی دقیقتر در رابطه با این موضوع صحبت کنیم، باید گفت که برنجهای دانه بلند نسبت به سایر برنجها همانند برنجهای معمولی یا برنجهای نیمدانه از میزان نشاسته و پروتئین کمتری برخوردار هستند. از همین رو اگر میخواهید حداقل میزان کالری را در برنامه غذایی خود جای دهید، شما توصیه میکنیم تا از برنجهای دانه بلند استفاده کنید.
روش پخت برنج:
باید به شما بگوییم که انتخاب روش پخت برنج میتواند تاثیر بسیار زیادی در تعیین ارزش غذایی و کالری برنج آن داشته باشد. با توجه به تحقیقات انجام شده باید بگوییم که اگر شما در هنگام پخت برنج از مقدار تقریباً زیادی آب استفاده میکنید باید انتظار کالری بیشتری را از آن داشته باشید، زیرا در این صورت برنج شما نسبت به برنجی که در پخت آن از حداقل مقدار آب ممکن استفاده شده است، حجیمتر میباشد. باتوجه به مهم بودن روش پخت برنج، میتوان این نتیجه را گرفت که انتخاب روش مناسب برای پخت برنج میتواند به مدیریت بهتر انرژی در رژیم غذایی کمک کرده و کمک کند تا میزان کالری مصرفی به دقت محاسبه شود.
توجه به مواد افزودنی برنج:
افراد مختلف با توجه به ذائقه و سلیقه غذایی متفاوتی که دارند، در هنگام پخت برنج از مواد افزودنی مختلفی همانند نمک، نواع سبزی یا ادویهجات مختلف استفاده میکنند که این مواد افزودنی تا حد بسیار زیادی میتوانند بر روی کالری تاثیرگذار باشند.از این رو به شما توصیه میکنیم که در انتخاب مواد افزودنی هنگام پخت برنج بسیار دقت کنید تا به صورت ناخواسته منجر به افزایش کالری این ماده مهم غذایی نشوید. زیرا اضافه کردن آنها به مقدار زیاد ممکن است منجر به افزایش انرژی و کالری شود که برای رژیمهای غذایی با محدودیت انرژی مناسب نیست.
چگونه کالری را کاهش دهیم؟
به جرات میتوان گفت که یکی از پرتکرارترین سوالات افراد در حال فعالیت در حوزههای ورزشی یا افراد جویای رژیمهای غذایی، دانستن روشهای مربوط به کاهش کالری برنج است. همانطور که میدانید برنج به عنوان یکی از پرا استفادهترین و مهمترین غلات ایرانیان میباشد از این رو شما میتوانید به جای حذف کردن این ماده از برنامه غذایی خود، با روشهایی که در این بخش از مطلب قصد معرفی آنها را داریم به راحتی کالری این غذا را کاهش دهید.
استفاده از برنج قهوه ای:
برای کاهش کالری برنج، انتخاب برنج قهوهای یکی از روشهای موثر است. برنج قهوهای نسبت به برنجهای معمولی دارای کمترین میزان نشاسته است که همین امر در کاهش کالری آن تاثیر قابل توجهی دارد. ما با انتخاب این نوع برنج میتوانید کالری روزانه دریافتی خود را تا میزان قابل توجهی کاهش دهید و قدم بزرگ در راستای سلامتی و تناسب اندام خود بردارید.
استفاده از سبزیجات همراه برنج:
برای کاهش مصرف برنج در وعدههای غذایی، میتوانید بهجای خوردن برنج بهتنهایی، آن را با سبزیجات و سالاد ترکیب کنید. این روش نه تنها به ایجاد تنوع در خوراکیهای شما کمک میکند، بلکه باعث کاهش مصرف برنج در هر وعده میشود.
در ادامه باید این نکته را به شما خاطرنشان کنیم که استفاده کردن از سبزیجات مختلف و سالادها به وعدههای غذایی علاوه بر اینکه میتوانند منجر به کاهش مصرف برنج شود، منجر به افزایش میزان فیبر، ویتامینها و مواد مغذی دیگر نیز در رژیم غذایی شما خواهد شد. به همین دلیل شما میتوانید از این روش به عنوان یک روش تاثیرگذار جهت کنترل وزن و مدیریت انرژی و کم کردن کالری برنج یاد کنید.
پخت برنج به شکل کته:
شاید برای بسیاری از افراد عجیب باشد که پخت برنج به صورت کته میتواند علاوه بر حفظ مواد مغذی، کالری را در پایینترین مقدار ممکن حفظ کند. این روش باعث میشود که برنج بهطور کامل میپزد و همچنین مواد مغذی اصلی مانند نشاسته، فیبر و مواد معدنی در آن حفظ بماند، که برای سلامتی بدن مفید هستند.
عدم استفاده از کره یا روغن در هنگام پخت برنج:
اگر به دنبال کاهش کالری برنج هستید به شما توصیه میکنیم تا در هنگام پخت آن تا حد امکان از کره یا روغن استفاده نکنید! کره و روغن خود به تنهایی حاوی مقدار زیادی کالری هستند و ترکیب شدن آنها با برنج منجر به این میشود تا وعده غذایی شما از حد کالری در نظر گرفته شده در رژیم غذاییتان بالاتر برود.
سخن پایانی
در این مطلب سعی کردیم تا به صورت تخصصی به سوال ” کالری برنج چقدر است؟” پاسخ دهیم و در کنار آن در رابطه با انواع روشهای کاهش کالری نیز صحبت کنیم. در انتها لازم است به شما بگوییم که بهتر است برنج را به عنوان یک ماده مغذی به اندازهای که بدن شما به آن احتیاج دارد مصرف کنید. زیرا همانطور که مصرف بیش از اندازه برنج میتواند مشکلات جدی برای سلامت شما به وجود بیاورد، مصرف کمتر از حد نیاز آن نیز میتواند بدن شما را با مشکلات جدی همانند کمبود انرژی، ریزش مو و… روبهرو کند.