
طرز تهیه باقالی پلو با گوشت
آشنایی با طرز تهیه باقالی پلو با گوشت یکی از اولین گزینههایی است که هنگام برگذاری مهمانیها به ذهن افراد خطور میکند. از آنجایی که طرز پخت صحیح این غذا بر روی طع آن تاثیر بالایی دارد ما در این مطلب از سایت عموطاهر، قصد داریم شما را با دستور پخت اختصاصی آن آشنا کنیم:
طرز تهیه باقالی پلو با گوشت+ مواد لازم
مواد لازم طرز تهیه باقالی پلو با گوشت |
میزان لازم |
ماهیچه گوسفندی | 2 عدد |
برنج ایرانی | 4 پیمانه |
باقالی سبز | 1 پیمانه |
شوید | یک پیمانه |
پیاز | 2 عدد بزرگ |
زعفران دم کرده | 4 قاشق چایخوری |
کره | 50گرم |
پودر دارچین | یک قاشق چایخوری |
پودر هل | یک قاشق چایخوری |
نمک | به میزان لازم |
فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
مرحله اول:
در اولین مرحله از طرز تهیه باقالی پلو با گوشت، ابتدا باید باقالی سبز را به دقت بشویید و سپس آبکشی کنید.در ادامه پس از اتمام مراحل شست وشو آن را کنار بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس درادامه مرحله اول، برنج را بسته به نوع آن، به مدت لازم در آب به همراه مقدار مشخص شدهایی از نمک بخیسانید.
در این قسمت توجه داشته باشید که مدت زمان لازم برای خیس خوردن برنجهای ایرانی معمولاً یک تا دو ساعت است. سپس یک قابلمه مناسب را تا نیمه از آب پر کرده و روی حرارت زیاد قرار میدهیم تا به جوش آید.
مرحله دوم:
پس از جوش آمدن آب، یک قاشق چایخوری نمک به آن اضافه میکنیم. سپس نوبت به اضافه کردن برنج خیسانده شده را به آب جوش میشود. توجه داشته باشید که در این قسمت با افزودن برنج، آب موقتاً از حالت جوش خارج میشود.
در این مرحله شما باید مقداری منتظر بمانید تا آب مجدد به جوش بیاید و سپس اقدام به اضافه کردن باقالی سبز به آن نمایید و در ادامه صبر کنید تا برنج و باقالی سبز با یکدیگر به طور کامل پخته شوند.
مرحله سوم از طرز تهیه باقلی پلو با گوشت:
در ادامه مراحل پخت باید صبر کنید تا برنج به حالتی برسد که قسمت بیرونی آن پخته و قسمت درونی آن تقریبا خام باشد. لازم به ذکر است که رسیدن برنج به این مرحله از پخت با توجه به به نوع آن میتواند کمی متفاوت باشد.
وقتی برنج آماده شد، همراه باقالی سبز را آبکشی کرده و کنار میگذاریم تا از آب خارج شوند. سپس قابلمهای که برای پخت باقالی پلو در نظر گرفتهایم را روی حرارت قرار میدهیم و منتظر میمانیم تا غذا به طور کامل پخته شود.
مرحله چهارم:
در این مرحله از طرز تهیه باقالی پلو با گوشت، ابتدا مقداری روغن را به قابلمه اضافه کنید و منتظر بمانید تا داغ شود. سپس برای ته دیگ، به سلیقه خود میتوانید از سیبزمینی حلقه شده یا نان لواش استفاده کنید. در ادامه، یک لایه برنج را روی ته دیگر بریزید و روی آن کمی شوید خشک، پودر دارچین و پودر هل را بپاشید تا طعم باقالی پلو را به یک طعم بینظیر تبدیل کنید.
مرحله پنجم:
در ادامه ابتدا برنج و باقالی سبز را به همراه مقداری شوید خشک در لایههای مختلف قرار میدهیم، سپس مقداری تقریبا کمی پودر دارچین و هلروی آنها پاشیده و مخلوط میکنیم. در لایه آخر، برنج و باقالی سبز را میریزیم و در وسط برنج با کمک دسته کفگیر یک سوراخ ایجاد میکنیم تا با استفاده از روش پخت برنج دمی به خوبی دم بکشد.
مرحله ششم:
مقداری کمی کره را تکه تکه کنید و آن را بر روی بخشهای مختلفی از سطح برنج قرار دهید. در ادامه سپس نصف استکان آب را به قابلمه اضافه کرده و آن را با دقت روی حرارت قرار میدهیم. زمانی که بخار از برنج بلند شد، حرارت را به مرحلهای ملایم کاهش میدهیم و یک دمکنی را روی درب قابلمه قرار میدهیم و به برنج اجازه میدهیم تا مدت زمانی بین 45 دقیقه الی یک ساعت به طور کامل دم بکشد.
مرحله هفتم:
در هفتمین مرحله از طرز تهیه باقالی پلو با گوشت پیازها را به صورت خلالی خرد کرده و آنها را در یک قابلمه مناسب، تا آرام سبک شوند، تفت میدهیم. سپس زعفران دمکرده را به همراه کمی فلفل سیاه و زردچوبه به پیاز اضافه کرده و کمی دیگر مواد را تفت میدهیم تا تمامی مواد بهصورت یکنواخت با هم ترکیب شوند.
مرحله هشتم:
در ادامه باید ماهیچه را به مخلوط پیاز، ادویه ها و زعفران اضافه کنید و برای چند دقیقه آن را تفت دهید تا به خوبی سرخ شود و رنگ آن تغییر کند. حالا یک تکه چوب دارچین همراه با دو لیوان آب جوش را اضافه کنید و درب قابلمه را محکم ببندید و اجازه دهید تا ماهیچه با حرارت ملایم کاملا مغز پخت شود.
مرحله نهم:
برای پخت ماهیچه در قابلمه، حدوداً ۳ تا ۴ ساعت زمان نیاز است. اما در صورتی که از زودپز استفاده میکنید، این زمان به حدود ۱ ساعت کاهش مییابد. در اخرین مرحله از طرز تهیه باقالی پلو با ماهیه پس از آنکه ماهیچه تقریباً پخته شد، مقدار لازم از نمک و فلفل را اضافه کرده و آب ماهیچه را به صورت جداگانه در یک کاسه مناسب بریزید. سپس ماهیچه را همراه با باقالی پلو سرو کنید.
نکات تکمیلی طرز تهیه باقالی پلو با گوشت
همانطور که اشاره کردیم باقالی پلو با گوشت به عنوان یکی از غذاهای خوشمزه و سنتی ایرانی شناخته میشود! از این رو ما در ادامه این بخش از قصد داریم تا شما را با چند نکته جهت خوشمزهتر تهیه کردن این غذا آشنا کنیم:
- در نگام پختن گوشت میتوانیم علاوه بر پیاز از هویج رنده شده و فلفل دلمه نیز استفاده کنیم. افزودن این مواد علاوه اینکه به غذای شما یک طعم دل انگیر میدهد، که باعث خوش رنگ و لعابتر شدن آن نیز میشود.
- علاوه بر ادویههای ذکر شده شما میتوانید مطابق با دستور پختهای خانوادگی خود از ادویههای مرتبط دیگری نیز استفاده کنید.
- در هنگام طبخ گوشت مطابق با سلیقه میتوانید به آن زعفران دم کرده، کره و رب گوجه فرنگی نیز اضافه کنید.
سخن پایانی
بارها در این مطلب گفتیم باقالی پلو با گوشت یکی از غذاهای محبوب و سنتی در فرهنگ آشپزی ایرانی میباشد. ترکیب مناسب اجزای این غذا، از جمله باقالی، گوشت، پیاز و ادویههای مختلف، طعمی شیرین و عطری ویژه به آن میبخشد. شما از طریق استفاده از تکنیکهای مختلف پخت، میتوان باقالی پلو را به طوری تهیه کرد که گوشت به خوبی پخته شده و باقالی همچنان خوشمزه و کامل باقی بماند این غذا با طعم و ارزش غذایی بالا، گزینه ایدهآلی برای وعدههای ناهار و شام میباشد و میتواند همراه با مخلفاتی چون ماست یا ترشیجات متنوع سرو شود.
در این مقاله در مورد یکی دیگر از غذاهای برنجی ایرانی صحبت کردیم، ما تلاش کردیم طرز تهیهی باقالی پلو با گوشت را مرحله به مرحله به همراه نکات طلایی توضیح دهیم. همچنین اگر شما علاقه مند به مطالعه دیگر مقالات طرز تهیه غذای برنجی هستید می توایند به سایر دستور پخت غذا در فروشگاه عمو طاهر نگاهی داشته باشید.
شما عزیزان میتوانید برنج مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی از فروشگاه عمو طاهر سفارش داده و بخرید. از بابت مرغوبیت و سالم بودن برنج اصل ایرانی نیز نگرانی نخواهید. بدون شک از طعم باقالی پلو با گوشت که با برنج عمو طاهر طبخ شده نهایت لذت را خواهید برد.