
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی
سبزی پلو با ماهی یکی از غذاهای سنتی و اصیل ایرانی است که در جشنهای مختلفی از جمله جشن یلدا، جشن چهارشنبه سوری و جشن شب سال نو به عنوان غذای اصلی رو میشود. همچنین این غذا به عنوان یکی از غذاهای مناسب برای پختن در فصول سرد سال محسوب میشود.
در اکثر دستور پختهای مربوط به طرز تهیه سبزی پلو، برنج به صورت آبکش آماده میشود اما گر شما از یک برنج مرغوب استفاده کنید میتوانید سبزی پلو با ماهی را به شکل کته نیز سرو کنید. شما جهت تهیه برنج مرغوب، با کیفیت و همچنین قیمت مناسب میتوانید به فروشگاه اینترنتی عمو طاهر مراجعه کنید و انواع مختلف برنج ایرانی از جمله برنج هاشمی، برنج طارم، برنج معطر شمشیری و ….. را تهیه نمایید.
طرز تهیه سبزی پلو با ماهی خوشمزه و مجلسی
مواد لازم سبزی پلو با ماهی |
میزان لازم |
ماهی | 1 عدد |
برنج | 2 الی 3 پیمانه |
سبزی پلویی (جعفری، گشنیز، تره و شوید) | 80 گرم |
پیاز | 1 عدد بزرگ |
سیر | 4 حبه |
لیمو ترش تازه | 1 عدد |
زغفران | 3 قاشق غذاخوری |
کره | 50 گرم |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
پودر سیر | 1 قاشق چای خوری |
پودر پیاز | 1 قاشق چای خوری |
زردچوبه | 1 قاشق چای خوری |
پودر گشنیز | 1 قاشق چای خوری |
روغن زیتون | 2 قاشق غذاخوری |
آرد | 3 قاشق غذاخوری |
مرحله اول:
شما در مرحله اول تهیه سبزی پلو با ماهی همانند تهیه سایر غذاهای برنجی ایرانی، باید برنج را پس از شسته شدن با مقدار مناسبی از نمک کنار بگذارید تا برنج به خوبی خیس بخورد. مدت زمان مناسب جهت خیس خوردن کامل و اصولی برنج چیزی حدود 3 ساعت در نظر گرفته شده است.
مرحله دوم:
در مرحله بعدی هنگامی که برنج در حال خیس خوردن است، نوبت به این میرسد تا ماهیها را بشویید و سپس آنها را کنار بگذارید تا خشک شوند. ماهیهایی که در این مرحله شستهاید، از خشک شدن آماده مزهدار شدن با ادویههای مخصوص خواهند شد.
مرحله سوم:
در این مرحله از پخت سبزی پلو با ماهی یک پیاز بزرگ را انتخاب کنید و سپس آن را پوست بگیرید و بشویید؛ حال پیاز شسته شده را مطابق با سلیقه خود نگینی یا رنده کنید. پس از نگینی یا رنده کردن پیاز آب آن را با استفاده از صافی بگیرید و آن را به ماهیهای خشک شده درون ظرف اضافه نمایید.
مرحله چهارم:
پیاز و ماهی را در ظرف مخصوص با یکدیگر هم بزنید تا مزه پیاز کاملاً به خورد ماهی برود. حال یک عدد لیموی ترش بزرگ انتخاب کنید، آب آن را بگیرید و سپس آن را به ماهی اضافه نمایید.
مرحله پنجم:
پس از اضافه کردن پیاز و آبلیمو حال نوبت به اضافه کردن ادویههای مخصوص به ماهی میشود؛ ادویههای مخصوص سبزی پلو با ماهی شامل نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، پودر پیاز و گشنیز میباشد. پس از اضافه کردن ادویهها مواد درون ظرف را مجدداً هم بزنید تا ادویهها نیز به خورد ماهی بروند و طعمی بینظیر به آن بدهند.
مرحله ششم از سبزی پلو با ماهی:
در مرحله آخر طعمدار کردن ماهی نوبت به اضافه کردن زعفران دم کرده غلیظ به همراه روغن زیتون به آن میشود. پس از اضافه کردن مواد ذکر شده به ماهیها، آنها را به خوبی ترکیب کنید و در نهایت روی آنها را با یک سلفون بپوشانید و درون یخچال قرار دهید.
مرحله هفتم:
در مرحله هفتم از طرز تهیه سبزی پلو با ماهی نوبت به این میرسد تا برنج از قبل خیساده شده را بر روی شعله گاز قرار دهید تا آماده آبکشی شود. در همین مرحله که برنج در حال پخته شدن است سبزی پلویی را شسته و سپس خرد کنید و یک الی دو حبه سیر نیز به آنها اضافه نمایید. یکی از نکات طلایی در رابطه با سبزی مخصوص سبزی پلو این است که شما جهت خوش عطر تر شدن غذا میتوانید یک قاشق غذاخوری شنبلیله خشک شده به سبزیها اضافه کنید.
مرحله هشتم:
پس از گذشت حدود 15 دقیقه نوبت به آبکش کردن برنج میرسد. پس از آبکش کردن برنج کف همان قابلمه مقداری روغن بریزید و مطابق با سلیقه خود ته دیگ برنجی، نانی یا سیب زمینی بچینیدتا در کنار سبزی پلو با ماهی ته دیگ مناسب و خوشمزه ایی داشته باشید.
مرحله نهم:
حال نوبت به این میرسد تا ترکیب برنج و سبزی مخصوص سبزی پلو با ماهی را به صورت لایه به لایه درون قابلمه بریزید. توجه داشته باشید در این مرحله از طرز تهیه سبزی پلو اگر میخواهید برنج شما خوش طعمتر شود میتوانید لابه لای آن مجدداً از زعفران دم کرده یا کره استفاده کنید.
مرحله دهم:
تا زمانی که برنج نوبت دم کشیدن است باید ماهیهای طعمدار شده را از یخچال خارج کنید و آنها را جهت سرخ کردن آماده نمایید. برای اینکه ماهیها بهتر و لذیذتر در روغن سرخ شوند توصیه میکنیم تا پیش از قرار دادن آنها در روغن ابتدا آنها را در ترکیبی از ۳ قاشق آرد، نمک، فلفل و زردچوبه بغلتانید.
در هنگام سرخ کردن ماهی به این نکته توجه داشته باشید که حتماً ماهی را ابتدا از سمت پوست آن و در حرارت بالا سرخ کنیدزیرا سرخ کردن ماهی به این روش منجر میشود تا گوشت آن جمع نشود. در انتها پس از آماده شدن سبزی پلو با ماهی آنها را در یک دیس مناسب بریزید و مطابق با سلیقه خود به همراه ترشی یا سالاد میل کنید.
نکات تکمیلی در رابطه با طرز تهیه سبزی پلو با ماهی
- اگر میخواهید برای یکی از جشنهای شب یلدا، هارشنبه سوری یا شب سال نو سبزی پلو با ماهی تهیه کنید به شما پیشنهاد میکنیم تا از برنج دودی یا برنج شمالی استفاده کنید. برنج دودی و برنج شمالی به علت داشتن عطر و بوی بینظیر طعمی فوق العاده و غذای شما میدهند.
- پس از اینکه سبزی پلو را درون دیس مخصوص کشیدید، مجدداً چند تکه کره روی آن قرار دهید و از طعم لذیذ آن نهایت لذت را ببرید.
- اگر میخواهید ماهی شما ساختاری ترد تر داشته باشد، یش از سرخ کردن آن در کنار استفاده از آرد سفید میتوانید از آرد سوخاری نیز استفاده کنید.
- اگر اهل خوردن غذاهای رژیمی هستید، میتوانید به جای سرخ کردن ماهی در روغن آن را گریل کنید یا داخل فر بپزید.
سخن پایانی
شما برای تهیه این غذای خوشمزه و سنتی ایرانی میتوانید از هر نوع ماهی که میخواهید استفاده کنید. همچنین ر حسب سلیقه خود میتوانید اقدام به تغییر مقدار یا نوع ادویههایی دهید که جهت مزهدار کردن ماهی از آنها استفاده میکنند.
در انتها باید به شما بگوییم که سبزی پلو با ماهی در دسته غذاهای طبع سرد قرار دارد. بنابراین شما پس از میل کردن این غذا جهت تغییر نکردن مزاج بدن خود از مغز گردو، زیتون پرورده یا حلوا استفاده کنید.
در این مقاله در مورد یکی دیگر از غذاهای برنجی ایرانی صحبت کردیم، ما تلاش کردیم طرز تهیهی سبزی پلو با ماهی را مرحله به مرحله به همراه نکات طلایی توضیح دهیم. همچنین اگر شما علاقه مند به مطالعه دیگر مقالات طرز تهیه غذای برنجی هستید می توایند به سایر دستور پخت غذا در فروشگاه عمو طاهر نگاهی داشته باشید.
شما عزیزان میتوانید برنج مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی از فروشگاه عمو طاهر سفارش داده و بخرید. از بابت مرغوبیت و سالم بودن برنج اصل ایرانی نیز نگرانی نخواهید. بدون شک از طعم سبزی پلو با ماهی که با برنج عمو طاهر طبخ شده نهایت لذت را خواهید برد.