
طرز تهیه رشته پلو
رشته پلو از جمله غذاهای اصیل و خوشمزه ایرانی است که به علت داشتن طرز تهیه ساده و ترکیب مواد در دسترس، در بسیاری از نقاط کشور طبخ میشود. غذا در نقاط مختلف میتواند با شیوهها و دستورالعملهای متفاوتی طبخ شود، در تمامی دستورالعملها استفاده از یک برنج ایرانی با کیفیت و درجه یک پیشنهاد می شود که میتواند طعمی بینظیر به رشته پلو شما بدهد.
از این رو اگر میخواهید برای غذای خود از یک برنج با کیفیت استفاده کنید، میتوانید سری به سایت فروشگاهی عمو طاهر بزنید و نواع برنجهای طارم، هاشمی، دودی، نیم دانه، سرلاشه و … با قیمتی مناسب تهیه کنید.
در ادامه اگر میخواهید به صورت اصولی با طرز تهیه رشته پلو آشنا شوید و از تمامی نکات و رازهایی که برای پخت اصولی این غذا نیاز است اطلاع یابید، از شما دعوت میکنیم تا در ادامه این مطلب با سایت عمو طاهر همراه باشید.
طرز تهیه رشته پلو+ مواد لازم
مواد لازم رشته پلو |
میزان لازم |
برنج | 3 پیمانه |
رشته پلویی | 150 گرم |
پیاز | 2 عدد متوسط |
گوشت چرخ کرده | 300 گرم |
سیب زمینی | 1 عدد متوسط |
کشمش پلویی یا خرما | 1 پیمانه |
زعفران دم کرده | 2 قاشق غذاخوری |
کره | به میزان کافی |
نمک و فلفل | به میزان کافی |
زردچوبه | به میزان کافی |
پودر سیر | به میزان کافی |
روغن | به میزان کافی |
مرحله اول:
شما باید حدود 3 الی 4 ساعت پیش از پخت رشته پلو ، اقدام به خیس کردن برنج نمایید. در این مرحله برنج را چندین مرتبه شستشو دهید تا تمامی ذرات آلوده و گرد و غبار ها از روی آن پاک شوند، سپس تا جایی که روی آن پوشانده شود بر روی آن آب بریزید و در انتها مقداری نمک را به آن اضافه کنید. در این مرحله از پخت رشته پلو برای اینکه برنجهای شما در هنگام خیس خوردن قد بکشند، میتوانید چند قطعه یخ را به آنها اضافه کنید.
مرحله دوم:
پس از گذشت 2 ساعت یک قابلمه سایز مناسب برای رشته پلو خود را انتخاب کنید، درون آن را تا نصف آب بریزید و مقدار یک قاشق چایخوری نمک و یک قاشق غذاخوری روغن را به آن اضافه کنید و منتظر بمانید تا آب به نقطه جوش برسد.
مرحله سوم:
پس از اینکه آب درون قابلمه به جوش رسید، برنجهای از قبل خیسانده شده را به آن اضافه کنید. پس از اضافه کردن برنج رشته پلو ، رشتههای پلویی را خرد کنید و آنها را به درون همان قابلمه بریزید. در این مرحله نیاز است که 5 الی 10 دقیقه به برنج و رشته های پلویی زمان دهید تا ادامه آبکش کردن بشوند.
مرحله چهارم:
پس از آبکش کردن برنج و رشتههای پلویی کف همان قابلمه مقداری روغن و زرد بریزید، سپس حلقههای سیب زمینی نازک یا مقداری نان را به عنوان ته دیگ کف آن قرار دهید. ترکیب برنج و رشته پلویی را درون قابلمه بریزید و پس از اضافه کردن زعفران دم کرده به روی برنج، اجازه دهید تا به مدت 45 دقیقه بر روی شعله ملایم گاز تا با روش پخت برنج دمی رشته پلوی شما دم بکشد.
مرحله پنجم:
در پنجمین مرحله از طرز تهیه رشته پلو یک پیاز تقریباً بزرگ را انتخاب کنید، آن را رنده کنید و پس از گرفتن آب پیاز آن را درون یک کاسه بریزید. در ادامه گوشت چرخ کرده را به پیاز درون کاسه اضافه کنید و پس از افزودن نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر و کمی آرد آنها را با یکدیگر ورز دهید.
مدت زمان مناسب برای ورز دادن ترکیبات ذکر شده حدود 10 دقیقه است تا گوشت به خوبی منسجم شود. پس از انجام این مرجله از پخت رشته پلو، حال روی کاسه را با یک سلفون بپوشانید و آن را به مدت 30 دقیقه درون یخچال قرار دهید.
مرحله ششم:
تا زمانی که گوشتهای چرخ کرده درون یخچال در حال استراحت هستند، باید به سراغ آماده کردن کشمشهای رشته پلو بروید. ابتدا کشمشها را به خوبی بشویید تا آلودگیها و گرد و غبار روی آنها به خوبی پاک شود، سپس درون یک تابه کوچک از مقداری روغن یا کره ذوب شده استفاده کنید و کشمشها را درون آن بریزید.
توجه داشته باشید که تفت دادن زیاد کشمشها رشته پلو در این مرحله با استفاده از حرارت زیاد منجر به این میشود تا آنها به یکدیگر بچسبند یا طعم سوختگی بگیرند. بهتر است شما کشمشها را تا زمانی تفت دهید که حالت پف کرده پیدا کند.
مرحله هفتم:
کشمشهای رشته پلو را پس از تفت خوردن از ماهیتابه خارج خارج کنید و سپس یک پیاز متوسط را پوست بگیرید و آن را به شکل خلالی خرد کنید. در همان ماهیتابه مجدد مقدار روغن یا کره ذوب شده بریزید و پیازهای خلالی شده را همراه با مقداری زردچوبه تفت دهید تا حالت کاراملی پیدا کنند تا طمع دهنده ای برای رشته پلو شما باشد.
مرحله هشتم:
در این مرحله از طرز تهیه رشته پلو گوشت چرخ کرده را از یخچال خارج کنید و آن را به شکل کوفتههای قلقلی کوچک در بیاورید. سپس داخل روغن بریزید و گوشت قلقلیها را درون آن تفت دهید تا کاملاً پخته شود.
مرحله نهم:
پس از پخته شدن کامل گوش قلقلیها آنها را از ماهیتابه خارج کنید و کنار پیازهای خلالی کاراملی و کشمش قرار دهید. سپس به سراغ برنج رشته پلو بروید و اگر به خوبی دم کشیده شد زیر آن را خاموش کنید و رشته پلو شما آماده است آن را درون یک دیس مناسب بکشید.
مرحله آخر :
در آخرین مرحله از طرز تهیه رشته پلو کوفتههای قلقلی، کشمشها و پیازهای خلالی کاراملی شده را مطابق با سلیقه خود بر روی برنج بریزید و سپس نوش جان کنید.
نکات طلایی مربوط به طرز تهیه رشته پلو
- جهت لذیذت و همچنین خوش عطر و بوتر شدن رشته پلو میتوانید هنگامی که برنج در حال دم کشیدن است چندین تکه کره لابلای آن قرار دهید یا روی آن زعفران دم کرده بریزید.
- میتوانید به جای استفاده از کوفتههای قلقلی، گوشت چرخ کرده را به صورت ساده لابلا یا روی رشته پلو قرار دهید.
- اگر تمایل به استفاده از گوشت در رشته پلو ندارید میتوانید خود را با مرغ میل کنید.
- شما میتوانید در رشته پلو خود در صورت تمایل به جای استفاده از کشمش از تعدادی خرما استفاده کنید.
- علاوه بر ادویههای ذکر شده شما میتوانید در رشته پلو از سایر ادویههای پلویی استفاده کنید تا طعمی بینظیر به غذای خود ببخشید.
سخن پایانی
در این مقاله در مورد یکی دیگر از غذاهای برنجی ایرانی صحبت کردیم، ما تلاش کردیم طرز تهیه رشته پلو را مرحله به مرحله به همراه نکات طلایی توضیح دهیم.همچنین اگر شما علاقه مند به مطالعه دیگر مقالات طرز تهیه غذای برنجی هستید می توایند به سایر دستور پخت غذا در فروشگاه عمو طاهر نگاهی داشته باشید.
در این مقاله از سایت عمو طاهر ما سعی کردیم تا اصولیترین طرز تهیه رشته پلو را با شما در میان بگذاریم. توجه داشته باشید که رشته پلو به عنوان یکی از غذاهای سنتی ایرانی در دسته یکی از بهترین غذاهای رژیمی برای مادران باردار، مادران شیرده و افرادی که از بیماریهای خاص رنج میبرند میباشد.
شما عزیزان میتوانید برنج مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی از فروشگاه عمو طاهر سفارش داده و بخرید. از بابت مرغوبیت و سالم بودن برنج اصل ایرانی نیز نگرانی نخواهید. بدون شک از طعم رشته پلویی که با برنج عمو طاهر طبخ شده نهایت لذت را خواهید برد.