ثبت نام و ورود

شماره همراه

+98

متن پیام

عدس پلو به عنوان یک غذا خوشمزه و اصیل ایرانی، جزئی ثابت برای پخت در مهمانی‌ها یا مراسمات نذری شناخته شده است. اگر شما هم جز یکی از دوستداران این پلو مخلوط خوشمزه هستید، برای آشنایی با طرز تهیه عدس پلو خوشمزه با برنج رستورانی در ادامه این مطلب با ما همراه باشید تا علاوه بر دستور پخت شما را با چندین نکته طلایی در رابطه با پخت این غذا آشنا کنیم.

 

مواد اولیه پخت عدس پلو

طرز تهیه عدس پلو خوشمزه برای 4 الی 6 نفر

 

مواد لازم عدس پلو

 

 

میزان لازم

برنج 3 پیمانه
عدس 2 پیمانه
گوشت چرخ کرده 250 کرم
پیاز 2 عدد متوسط
کشمش 4 قاشق غذاخوری
خلال پسته نصف فنجان
خرما ( در صورت تمایل) 8 عدد
زعفران دم کرده به میزان لازم
کره و روغن به میزان لازم
نمک و فلفل به میزان لازم
زردچوبه و دارچین به میزان لازم

مرحله اول:

اگر تصمیم به پخت عدس پلو گرفته‌اید، باید در مرحله اول مقدار مشخص شده از عدس را همراه  با 2 لیوان آب بر روی شعله ملایم گاز بگذارید تا عدس پخته شود. اگر می‌خواهید نفخ عدس را در این مرحله به صورت کامل بگیرید، تا پیش از پخته شدن کامل عدس آب آن را چندین مرتبه تعویض کنید.

در این مرحله همچنان که عدس در حال پخت است، مقدار مشخص شده برنج را با مقدار مناسبی از آب و نمک کنار بگذارید تا برنج به صورت کامل خیسانده شود.

مدت زمانی که شما برای پخت عدس نیاز دارید چیزی حدود  30 الی 40 دقیقه است. پس از طی شدن این زمان، عدس را تست کنید تا اگر به درجه مناسبی از پخته شدن رسیده بود آن را از روی حرارت بردارید.

یکی از نکات مهم در این مرحله برای پخت عدس پلو این است که اجازه ندهید عدس تا مرز له شدن، پخته شود. زیرا این کار در انتها منجر به کاهش زیبایی غذای شما خواهد شد.

        برای آموزش طرز تهیه لوبیا پلو خوشمزه کلیک کنید.

مرحله دوم:

در این مرحله از دستور پخت عدس پلو، پس از اینکه برنج به مدت 30 دقیقه خیسانده شد، آن را در حالی که دو بند انگشت بر روی آن آب وجود دارد بر روی حرارت بگذارید تا نیم پخت شود.

در این مرحله برای اینکه از شفته شدن برنج خود جلوگیری کنید می‌توانید به اندازه یک قاشق غذاخوری روغن مایع، به آن اضافه نمایید.

مرحله سوم:

در حین اینکه برنج در حال پخته شدن است یک پیاز را به صورت نگینی خرد کنید و آن را داخل یک ماهیتابه مناسب بریزید، سپس به ماهیتابه روغن اضافه کنید و اجازه دهید که پیاز در اثر تفت خوردن با روغن مقداری سبک شود.

پس از اینکه پیاز مقداری سبک شد حال نوبت به این می‌رسد تا مقدار ذکر شده از زردچوبه را برای خوش رنگ شدن عدس پلو به پیاز و روغن اضافه کنید.

       همچنین برای آموزش طرز تهیه هویج پلو کلیک کنید.

مرحله چهارم:

پس از ترکیب شدن کامل پیاز، روغن و زردچوبه‌ها نوبت به این می‌رسد تا گوشت چرخ کرده را به ترکیبات درون ماهیتابه اضافه نمایید. پس از اینکه گوشت چرخ کرده مقدار کمی با ترکیبات درون ماهیتابه تفت خورد، نوبت به اضافه کردن نمک، فلفل و زردچوبه برای آماده کردن عدس پلو می‌شود.

برای پخته شدن بهتر گوشت چرخ کرده در این مرحله به شما توصیه می‌کنیم تا مقداری آب به ماهیتابه اضافه کنید و اجازه دهید تا گوشت چرخ کرده با آب به صورت کامل بپزد.

مرحله پنجم:

در حین پخته شدن گوشت چرخ کرده، باید به سراغ برنج عدس پلو بروید تا اگر به میزان مناسبی پخته شده بود آن را آبکش کنید. یکی از روش‌های رایجی که برای اطمینان از پخته شدن برنج از آن استفاده می‌کنند این است که چند دانه برنج را از وسط نصف کنید.

در این حالت اگر قسمت بیرونی آن پخته و قسمت درونی آن خام بود، یعنی برنج شما آماده است و باید آن را آبکش کنید.

مرحله ششم:

پس از آبکش کردن برنج عدس پلو می‌توانید با  قرار دادن برنج ساده، نان یا سیب زمینی کف  قابلمه ته دیگ مورد علاقه خود را درست کنید. سپس عدس از پیش پخته شده را با برنج ترکیب کنید و درون قابلمه بریزید. همان طور که می دانید پخت برنج دمی  یکی از روش های پخت برنج است پس از در مرحله انتها قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج و عدس به صورت کامل پخته شوند و دم بکشند.

          برای آموزش طرز تهیه رشته پلو کلیک کنید.

مرحله هفتم پخت عدس پلو:

پس از پخته شدن کامل گوشت چرخ کرده آن را از ماهیتابه خارج کنید و سپس یک پیاز دیگر را به صورت خلالی در همان ماهیتابه خرد کنید و اجازه دهید با روغن، زردچوبه و کمی فلفل سیاه پخته شود.

مرحله هشتم:

پس از اینکه پیازها به صورت کامل پخته و طلایی شدند آنها را از ماهیتابه خارج کنید و مجدداً کمی روغن و مقداری کره به آن اضافه کنید. در ادامه کشمش‌های پلویی خیسانده شده را به ترکیب روغن و کره اضافه نمایید.

شما در این مرحله از طرز تهیه عدس پلو باید کشمش‌ها را تا زمانی که کاملاً نرم شوند درون ترکیب روغن و کره تفت دهید.

مرحله نهم:

پس از گذشت 30 عدس پلوی شما کاملاً پخته شده و آماده است. در این مرحله پیش از آنکه برنج را به صورت کامل داخل دیس بریزید، مقداری از آن را بردارید و آن را با ترکیب زعفران دم شده و کره مخلوط کنید.

مرحله دهم:

عدس پلو را در دیس مدنظر بریزید و سپس به سلیقه خود با استفاده از برنج زعفرانی، گوشت چرخ کرده، پیاز خلالی و کشمش تزیین و سپس نوش جان کنید.

مراح پخت عدس پلو

نکات طلایی در طرز تهیه عدس پلو

  • حتماً از یک عدس با کیفیت و خوش پخت برای پخت عدس پلو استفاده کنید.
  • برای خوشرنگ‌تر شدن عدس پلو می‌توانید هنگام پختن گوشت، در صورت تمایل به آن مقداری ربع و گوجه رنده شده اضافه نمایید.
  • استفاده از ادویه‌های مختلف از جمله دارچین و پودر گل محمدی در کنار ادویه‌های اصلی عدس پلو به خوش عطر و طعم شدن غذای شما بیشتر کمک خواهد کرد.
  • استفاده از خلال بادام و پسته در تزیین عدس پلو علاوه بر کمک به زیباتر کردن ظاهر غذا، به خوش طعم‌تر شدن آن کمک می‌کند.
  • جهت مجلسی تر کردن ظاهر عدس پلو در کنار استفاده از کشمش، می‌توانید تعدادی خرما را نیز در مخلوط کره و روغن تفت دهید و در کنار غذا سرو کنید.
          همچنین برای آموزش طرز تهیه کلم پلو این قسمت را کلیک کنید.

سخن پایانی

عدس پلو می تواند جزء غذاهای بدون گوشت باشد یعنی شما می‌توانید در صورت تمایل داشتن آن را بدون گوشت طبخ نمایید در این حالت تنها کافیست تا مرحله‌ای که مربوط به اضافه کردن گوشت می‌باشد را از دستور پخت حذف کنید.

در این مقاله در مورد یکی دیگر از غذاهای برنجی ایرانی صحبت کردیم، ما تلاش کردیم طرز تهیه‌ی عدس پلو را مرحله به مرحله به همراه نکات طلایی توضیح دهیم.همچنین اگر شما علاقه مند به مطالعه  دیگر مقالات طرز تهیه غذای برنجی هستید می توایند به سایر دستور پخت غذا در فروشگاه عمو طاهر نگاهی داشته باشید.

شما عزیزان می‌توانید برنج مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی از فروشگاه عمو طاهر سفارش داده و بخرید. از بابت مرغوبیت و سالم بودن برنج اصل ایرانی نیز نگرانی نخواهید. بدون شک از طعم عدس پلویی که با برنج عمو طاهر طبخ شده نهایت لذت را خواهید برد.

مقالات مرتبط