
طرز تهیه کلم پلو
کلم از جمله سبزیجاتی است که میتوان با استفاده از آن علاوه بر تهیه انواع سالادها، یک کلم پلو خوشمزه و اصیل ایرانی طبخ کرد. تاریخچه کلم پلو ایرانی به شهر شیراز باز میگردد به طوری که امروزه شما میتوانید کلم پلو شیرازی را در لیست غذاهای اکثر رستورانهای ایرانی مشاهده کنید.
با توجه به محبوب بودن این غذای سنتی و اصیل ایرانی صحبت کردن در رابطه با طرز تهیه کلم پلو و تمام آن چیزی است که ما قصد داریم در ادامه این بخش از مطلب به آن بپردازیم. پیش از آشنایی با طرز تهیه کلم پلو باید به شما بگوییم که به دلیل منعطف بودن دستور پخت این غذا شما میتوانید به جای گوشت چرخ کرده از مرغ استفاده کنید.
طرز تهیه کلم پلو برای 4 نفر
مواد لازم |
مقدار لازم |
برنج | 4 پیمانه |
گوشت چرخ کرده | 500 گرم |
سبزی کلم پلو | 600 گرم |
کلم ( برگ سفید) | 1 عدد متوسط |
پیاز | 2 عدد متوسط |
آبلیمو | 1 قاشق غذاخوری |
نمک و فلفل | به میزان لازم |
زردچوبه | به میزان لازم |
روغن | به میزان لازم |
مرحله اول:
با توجه به اینکه یکی از اصلیترین مواد تشکیل دهنده کلم پلو ، کلم آن است در اولین مرحله از تهیه این غذا شما باید برگهای از پیش شسته شده کلم را به صورت خلالی خرد کنید و آنها را کنار بگذارید. س از خرد کردن برگهای کلم میزان برنج گفته شده را به خوبی شستشو دهید و در مرحله آخر در حالی که دو بند انگشت بر روی آن آب وجود دارد یک قاشق چایخوری نمک را به آن اضافه کنید .
مرحله دوم:
در مرحله دوم از طرز تهیه کلم پلو نوبت به این میرسد تا یازها را پس از پوست کندن به صورت نگینی خرد کنید و آن را با کمی روغن و ادویههایی از جمله فلفل و زردچوبه درون یک ماهیتابه تفت دهید تا سبک شوند.
اگر شما در دسته افرادی هستید که نسبت به اندازه بزرگ پیاز در غذاهای خود حساس هستید به شما توصیه میکنیم تا به جای نگینی کردن پیاز، آن را رنده و سپس با روغن و ادویههای مخصوص سرخ کنید.
مرحله سوم:
پس از سبک شدن پیازها را از ماهیتابه خارج کنید و در حالی که روغن حاصل از سرخ کردن پیاز هنوز درون ماهیتابه باقیمانده است،کلمهای خلالی شده را به آن اضافه کنید و پس از اضافه کردن زردچوبه درب ماهیتابه را بگذارید تا کلم مقداری آب پس دهد و با همان بخار آب و روغن پخته و نرم شود.
در این مرحله برای خوش عطر و بو شدن بیشتر کلم پلو میتوانید علاوه بر زردچوبه، با اضافه کردن نمک و کمی آبلیمو اقدام به گرفتن بوی کلم نمایید.
مرحله چهارم:
بعد از گرفته شدن بوی کامل کلم نوبت به این میرسد تا در همان ماهیتابه و با همان روغن سبزی مخصوص کلم پلو را با پیاز از پیش سرخ شده ترکیب کنید و مدت زمانی را به آنها وقت دهید تا حسابی بپزند. هنگامی که مواد به درجه مطلوبی از پخته شدن رسیدند باید آنها را از روی حرارت بردارید و در ادامه به سراغ پخت برنج کلم پلو بروید.
مرحله پنجم:
در این مرحله برنج از قبل خیس شده همراه با نمک را باید تا زمانی که قسمت بیرونی آن پخته و قسمت درونی آن خام باشد بر روی حرارت قرار دهید. اگر میخواهید کلم پلو شما در انتها رنگ و لعابی چشمگیر داشته باشد توصیه میکنیم تا هنگام پخته شدن برنج مقدار کمی زردچوبه نیز به آن اضافه کنید.
مرحله ششم:
پس از آبکش کردن برنج شما میتوانید در کف قابلمه خود انواع مختلف نان، حلقههای سیب زمینی یا برنج را به عنوان ته دیگ قرار دهید و سپس به ترتیب یک لایه برنج و یک لایه از مواد آماده شده را به قابلمه اضافه کنید.
پس از اتمام این کار شما باید برنج ترکیب شده خود را همراه با دم کنید به مدت 45 دقیقه بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج کاملاً مغزپخت شود و ترکیبات به خورد آن بروند تا کلم پلو جداب تری داشته باشید.
مرحله هفتم:
در طرز تهیه کلم پلو هنگامی که برنج در حال دم کشیدن است باید سراغ درست کردن توپکهای گوشت چرخ کرده یا همان گوشتهای قلقلی بروید. برای تهیه گوشت قلقلی کافیست آب پیاز رنده شده را بگیرید و سپس آن را همراه با ادویههای از جمله نمک، فلفل، زردچوبه، پودر سیر و پودر زنجبیل و کمی آرد به گوشت چرخ کرده اضافه کنید.
مرحله هشتم:
پس از ترکیب تمامی مواد گوشت چرخ کرده توصیه میکنیم تا ترکیب تهیه شده را جهت طبخ بهتر به مدت 15 الی 30 دقیقه درون یخچال قرار دهید و پس از خارج کردن و تبدیل آنها به شکل کوفته قلقلی، کوفته ها را درون روغن به صورت یک دست سرخ نمایید تا با آن راحت تر کلم پلو را تزئین کنید.
مرحله نهم:
پس از رخ شدن کامل کوفته قلقلیها و دم کشیدن کامل برنج ابتدا برنج را درون دیس مد نظر بکشید و کوفته قلقلیها را با سلیقه خود بر روی آنها قرار دهید و از خوردن این غذای خوشمزه لذت ببرید.
سبزی مخصوص کلم پلو چیست؟
در طرز تهیه کلم پلو به این مورد اشاره کردیم که رکنهای اصلی تشکیل دهنده این غذای خوشمزه و اصیل است. سبزی کلم پلو معمولاً شامل ترکیبی از سبزیهای ریحان، شوید، تره و ترخون میباشد.
شما در هنگام خرید سبزی کلم پلو حتماً به این مورد توجه کنید که در کنار یکسان بودن اندازه ریحان و شوید، میزان ترخون باید بسیار کمتر باشد تا باعث تلخ شدن طعم غذا نشود.
فوت و فنها و طرز تهیه کلم پلو مجلسی
جهت خوش طعم و خوش عطر شدن غذای خود میتوانید از ادویههای مختلفی همانند ادویههای پلویی، فلفل قرمز، پودر لیمو عمانی، زیره سبز و زیره سیاه استفاده کنید.
اگر میخواهید کلم پلو شما ظاهری مجلسی داشته باشد توصیه میکنیم تا کلم ها را به شکلی نواری و یک دست خرد کنید.
اگر میخواهید به غذای خود طعمی لذیذ و چرب بدهید در هنگام دم کشیدن برنج مقداری کره حیوانی لابه لای آن قرار دهید.
اگر ذائقهای مناسب با مصرف گوشت قرمز ندارید میتوانید از سینه مرغ برای تهیه کلم پلو استفاده کنید. مچنین اگر گیاهخوار هستید میتوانید تمامی مراحلی را که مربوط به پخت گوشت قرمز یا مرغ میشود را از دستور پخت حذف نمایید.
سخن پایانی
پس از اتمام پخت کلم پلو شما میتوانید آن را با موارد مختلفی از جمله سالاد شیرازی، نواع ترشیها یا ماست و خیار سرو نمایید تا طعمی بینظیرتر از آن را تجربه نمایید. همچنین در انتها باید این را خاطرنشان کنیم که برای پخت این غذای سنتی بهتر است از با کیفیت ترین برنج ایرانی استفاده کنید.
در این مقاله در مورد یکی دیگر از غذاهای برنجی ایرانی صحبت کردیم، ما تلاش کردیم طرز تهیهی کلم پلو را مرحله به مرحله به همراه نکات طلایی توضیح دهیم. همچنین اگر شما علاقه مند به مطالعه دیگر مقالات طرز تهیه غذای برنجی هستید می توایند به سایر دستور پخت غذا در فروشگاه عمو طاهر نگاهی داشته باشید.
شما عزیزان میتوانید برنج مورد نیاز خود را به صورت اینترنتی از فروشگاه عمو طاهر سفارش داده و بخرید. از بابت مرغوبیت و سالم بودن برنج اصل ایرانی نیز نگرانی نخواهید. بدون شک از طعم کلم پلویی که با برنج عمو طاهر طبخ شده نهایت لذت را خواهید برد.