
طرز تهیه غذای برنجی بدون گوشت و مرغ
اگر برای مدتی غذاهای تکراری بخورید حتماً اشتیاقتان را نسبت به غذا خوردن از دست میدهید. به ویژه اگر به صورت پشت سرهم غذاهایی با مرغ و گوشت طبخ کنید. خوشبختانه هنر آشپزی دریچهای گسترده از تنوع را به روی شما گشوده و میتوانید از انواع غذای برنجی بدون گوشت و مرغ نیز استقبال کنید.
ما در این مقاله از وبسایت عموطاهر برای شما عزیزان درباره تهیه غذای برنجی بدون گوشت و مرغ خواهیم گفت. اگر گیاهخوار هستید یا از مصرف مداوم مرغ و گوشت خسته شدهاید مطالعه این مطلب را از دست نداده و همراه ما باشید. در این مطلب طرز تهیه چندین مدل غذای برنجی بدون گوشت و مرغ را به شما عزیزان آموزش میدهیم.
ته چین تن ماهی و قارچ، غذای برنجی بدون گوشت و مرغ
اگر دلتان میخواهد غذای برنجی متفاوت و سالم سرو کنید این مورد گزینه مناسبی برای شما است و میتوان گفت که حاوی مواد پروتئینی و مغذی است. برای تهیه این غذا برای دو نفره به مواد غذایی زیر نیاز خواهید داشت. شما میتوانید متناسب با تعداد نفرات اعضای خانوادهتان مقدار مواد اولیه را کم یا زیاد کنید. مواد اولیه عبارتاند از:
- 2 پیمانه برنج ایرانی
- تن ماهی
- یک لیوان نخود فرنگی
- 5 عدد قارچ متوسط
- روغن
- شوید تازه یا خشک شده
- یک عدد سیب زمینی متوسط
- نمک و فلفل به میزان کافی
طرز تهیه ته چین تن ماهی و قارچ
برای تهیه غذای برنجی بدون گوشت و مرغ کافی است مراحل زیر را طی کرده و غذای لذیذ و خوشمزه برای خودتان طبخ کنید. مراحل پخت غذا به شرح زیر است:
- در ابتدا باید مواد غذایی که نیازمند شستوشو هستند بشویید. به عنوان مثال برنج را شسته و با آب و نمک خیس کنید.
- سپس تن ماهی را به مدت 20 دقیقه بجوشانید و همزمان شوید تازه را پاک کرده و خیس کنید. در این مرحله قارچ را نیز بشویید.
- اگر نخود فرنگی کنسروی استفاده میکنید آب آن را خارج کرده و در صورت استفاده از نخود فرنگی منجمد مقداری آب را جوشانده و سپس نخودها را به آن اضافه کنید تا بجوشند. از این روش برای پخت نخودفرنگی سبز و تازه نیز میتوانید استفاده کنید.
- سپس شوید تازه را ساطوری کره و قارچ را نیز به صورت ورقهای برش بزنید. ابتدا قارچ را در ماهیتابه تفت بدهید تا آب آن کشیده شود. سپس تن ماهی را به آن اضافه کرده و با روغن تن ماهی قارچ و محتوای تن را سرخ کنید.
- سپس نخود فرنگی را نیز به مواد در حال پخت اضافه کنید و اجازه دهید که مواد به خوبی با هم مخلوط شوند. سپس به اندازه کافی نمک و فلفل افزوده و بعد از چند دقیقه زیر آن را خاموش کنید.
- حال برنج را با همراه 3 لیوان آب به روی شعله بگذارید. بعد از گذشت چند دقیقه شوید خردشده یا خشک را به آن اضافه کنید. زمانی که به جوش آمد دانه برنج را تست کنید. اگر زیر انگشت له نشده و حالت نیم پز بود میتوانید آن را آبکش کنید.
- سپس سیب زمینی را به صورت ورقهای برش زده و در کف قابلمه مقداری روغن بریزید. سیب زمینیها را کف قابلمه بچینید.
- حال به صورت لایه لایه برنج و مواد آماده شده را به ظرف اضافه کرده و صاف کنید. سپس یه مدت 30 تا 40 دقیقه برنج را به روی شعله ملایم دم بگذارید. ته چین تن ماهی و قارچ آماده شده و میتوانید آن را سرو کنید.
سیرواویج، غذای برنجی بدون گوشت و مرغ
غذایی که در این بخش آموزش میدهیم، در واقع نوعی خورشت بوده و برای سرو آن نیاز دارید که برنج را به صورت مجزا بپزید. شما میتوانید برنج را به صورت کته یا آبکشی آماده کنید و نحوه طبخ آن به سلیقه شما بستگی دارد. پیشنهاد ما برایتان روش پخت دمی است؛ زیرا مواد مغذی برنج در آن باقی مانده و ارزش غذایی بالایی دارد. برای آماده کردن این خورشت به مواد زیر نیاز خواهید داشت:
- دو بسته برگ سیر تازه و سبز
- 2 عدد تخم مرغ
- روغن
- نمک، فلفل و زردچوبه
طرز تهیه سیرواویج
جالب است بدانید که این غذای برنجی بدون گوشت و مرغ یک نوع خورشت است با همین چند قلم مواد مورد نیاز در کوتاهترین زمان ممکن آماده میشود. کافی است مراحل زیر را طی کنید:
- ابتدا برگ سیرها را به کمک قیچی آشپزخانه به صورت نگینی برش بزنید و آنها را در آب سرد خیس کنید.
- سپس برگ سیرهای خرد شده را جمع کرده و آب ته ظرف را که معمولاً گل آلود است خالی کرده و مجدد برگ سیر را بشویید تا تمیز شود. وقتی آب سیر خارج شد نوبت پخت آن میرسد.
- سیر را درون تابهای نچسب ریخته و به روی شعله ملایم قرار دهید تا آب سیر کشیده شود. زمانی که آب موجود در سیر بخار شد به آن زردچوبه، نمک، فلفل و روغن اضافه کرده و اجازه دهید که سرخ شود.
- پس از اینکه برگ سیر سرخ شد دو عدد تخم مرغ را به آن اضافه کرده و اجازه میدهید که تخم مرغ بپزد.
جالب است بدانید که در این مرحله غذای شما آماده است و میتوانید در کنار برنج کته نوش جان کنید. این غذا یکی از غذاهای محلی استان گیلان بوده و ضمن داشتن ارزش غذایی بالا به راحتی نیز آماده میشود.
استانبولی غذای برنجی بدون گوشت و مرغ
سومین غذایی که برای تهیه غذای برنجی بدون گوشت و مرغ به شما عزیزان آموزش میدهیم استانبولی پلو است. برای طبخ این غذا به مواد غذایی زیر نیاز خواهید داشت:
- 2 پیمانه برنج ایرانی
- 3 عدد گوجه متوسط
- 2 عدد سیب زمینی متوسط
- یک عدد پیاز متوسط
- روغن
- زردچوبه، نمک و فلفل به اندازه کافی
- یک قاشق غذا خوری رب گوجه فرنگی
طرز تهیه استانبولی
طبخ این غذای برنجی بسیار آسان بوده و در مدت زمان کوتاهی میتوان آن را پخت. برای سرو این غذا لازم نیست خورشت جداگانهای تدارک ببینید و این غذا را میتوانید به همراه ترشی و انواع سالاد نوش جام کنید. برای طبخ این غذا کافی است مراحل زیر را طی کنید.
- ابتدا برنج را شسته و اجازه دهید برای 30 تا 45 دقیقه با نمک دریایی خیس بخورد. در این مرحله سیب زمینیها را نگینی خرد کرده و گوجه را پوره کنید.
- سپس پیاز را خرد کرده و درون قابلمه با مقداری روغن و زردچوبه تفت میدهیم. زمانی که پیاز نسبتاً سرخ شد رب گوجه را اضافه کرده و با روغن تفت میدهیم. سپس پوره گوجه را نیز اضافه کرده و اجازه دهید تا بپزد.
- وقتی به مرحله جوشیدن رسید، برنج را به همراه 3 لیوان آب درون آن به قابلمه اضافه کنید.
- حال صبر میکنید تا مواد برنج و پوره گوجه به حالت جوش برسند. در این مرحله سیب زمینی نگینی را نیز به قابلمه افزوده و به اندازه کافی نمک و فلفل اضافه میکنید.
- زمانی که آب برنج در حال خشک شدن بود، به روی درب ظرف دم کنی گذاشته و اجازه میدهید به مدت 30 تا 40 دقیقه استانبولی پلو دم کشیده و آماده شود.
جمعبندی و سخن پایانی
در این مقاله از وبسایت عمو طاهر برای شما عزیزان طرز تهیه غذای برنجی بدون گوشت و مرغ را آموزش دادیم. حال روش پخت سه مدل غذا را آموختهاید که بدون مرغ و گوشت آماده میشوند.همچنین می توانید طرز تهیه شوید پلو با لوبیا چشم بلبلی را در سایر مقالات سایت عمو طاهر مطالعه کنید.اگر غذای خاصی مدنظرتان است در قالب نظرات برایمان بنویسید تا طرز پخت آن را به شما عزیزان آموزش دهیم.
شما عزیزان میتوانید برنج مورد نیاز خود را از فروشگاه آنلاین عمو طاهر بدون واسطه از تولید کنندگان برنج اصیل ایرانی خریداری کرده و از طبخ آن نهایت لذت را ببرید. فراموش نکنید که برنج ایرانی جزء سالمترین غذاها بوده و به هیچ عنوان نمیتوان برنجهای خارجی را جایگزین آن کرد.