ثبت نام و ورود

شماره همراه

+98

متن پیام

شما جزء آن دسته از افرادی هستید که به ته دیک برنجی و سایر مدل‌های دیگر علاقه‌مند هستید یا نه؟ متأسفانه ته دیگ جزء خوراکی‌های خوشمزه‌ای است که محبوبیت ویژه‌ای در خانواده‌های ایرانی دارد. این خوراکی لذیذ به دلیل چربی و میزان کالری بالا موجب چاقی شده و برای سلامتی نیز مضر است. برای افرادی که پایند به رژیم غذایی هستند، پخت برنج بدون ته دیگ یکی از دغدغه‌های آشپزی تبدیل شده است. ما در این مقاله از سایت عمو طاهر برایتان درباره روش پخت برنج بدون ته دیگ خواهیم گفت، برای کسب اطلاعات بیشتر همراه ما باشید.

روش ساده و آسان برای پخت برنج بدون ته دیگ

روش ساده و آسان برای پخت برنج بدون ته دیگ

در ابتدا باید بگوییم که به برنج بدون ته دیگ، برنج رستورانی نیز گفته می‌شود. حتماً به برنج‌هایی که در رستوران‌ها سرو می‌شوند دقت کرده‌اید که دارای ته دیگ نیستند. این نوع از برنج برای مجالس و مراسم نیز بسیار کاربردی است. اگر برای مراسم و مناسبت خاصی و برای افراد با تعداد بالا آشپزی می‌کنید، بهترین روش پخت برنج بدون ته دیگ روشی است که در این بخش آموزش می‌دهیم. ما در این مطلب نحوه طبخ برنج برای 10 نفر را آموزش می‌دهیم. شما می‌توانید متناسب با تعداد افراد این مقدار را کم یا زیاد کنید.

لوازم اولیه مورد نیاز برای پخت برنج بدون ته دیگ

  • برنج ایرانی
  • روغن یا کره
  • نمک دریایی
  • یک کاسه ماست
  • زعفران دم کشیده
  • هل

علاوه بر مواد اولیه مورد نیاز برای پخت برنج بدون ته دیگ به ظروفی برای آشپزی نیز احتیاج خواهید داشت. برای مثال دسترسی به فر برای طبخ این غذا ضروری است، به ویژه اگر برایتان نداشتن ته دیگ یک اولویت محسوب می‌شود. سایر تجهیزات و لوازم مورد نیاز به شرح زیر است:

  • ظرف کاسه‌ای بزرگ
  • قابلمه بزرگ
  • آبکش بزرگ ترجیحاً پایه دار
  • و ظروف یکبار مصرف آلومینیومی بزرگ
  • دستمال کاغذی حوله‌ای

مرحله اندازه‌گیری برنج و شستشوی آن

در ابتدا برای پخت برنج بدون ته دیگ باید متناسب با تعداد دلخواهتان برنج را پیمانه بزنید. برای اندازه‌گیری برنج بهتر است به نوع مهمان‌ها به عنوان مثال جنسیت و گروه سنی آن‌ها توجه کنید. به این منظور توصیه می‌کنیم از پیمانه پلوپز استفاده کرده و به ازای یک مرد بالغ پیمانه‌ای سر صاف، برای بانوان پیمانه‌ای سرخالی و برای افراد کودک نصب پیمانه برنج بردارید.

ظرفی که در آن برنج را می‌ریزید باید گنجایشی دو برابر برنج ریخته شده داشته باشد. سپس سه مرتبه رنج را با آب سرد آبکشی کنید تا آرسنیک موجود در برنج خارج شود. سپس یک سوم ظرف را آب ریخته و اجازه می‌دهید برنج خیس بخورد. بعد از گذشت پنج دقیقه به ازای هر 10 پیمانه برنج 2 تا 3.5 قاشق نمک دریایی به آب آن اضافه کرده و هم بزنید.

اگر برنج شما کشت امسال است، نباید به مدت طولانی خیس بخورد. برای برنج کهنه مانعی برای خیس خوردن وجود ندارد.  توصیه ما برایتان این است که برنج را به مدت 30 دقیقه در محلول آب و نمک نگهداری کرده و اجازه دهید که خیس بخورد.

جوش آوردن آب برای پخت برنج بدون ته دیگ

حال برای پخت برنج بدون ته دیگ ظرف بزرگ را که 3/2 آن را با آب پر کرده‌اید به روی شعله قرار می‌دهید تا به مرحله جوش برسد. وقتی آب درون ظرف به حالت جوش رسید، آب موجود در ظرف برنج را که حاوی مقداری آرسنیک است به دور ریخته و برنج آن را در دون دیگ بریزد.

ماست نیز در این مرحله به برنج اضافه می‌شود. شاید برایتان سوال باشد که علت افزودن ماست به برنج چیست؟ در واقع از ماست استفاده می‌کنیم تا برنج به رنگ کاملاً سفیدی داشته باشد. مناسب‌ترین جایگزین برای برنج آبلیمو است. شما می‌توانید از آبلیمو نیز استفاده کنید؛ اما برنج تا چه مدت باید در دیگ بماند؟ در مرحله بعد به این مسئله می‌پردازیم.

جوشیدن برنج و آبکش کردن آن

در این مرحله باید صبر کنید که آب درون قابلمه و برنج آن به مرحله جوش برسند. سپس دانه‌ای از برنج را بر می‌دارید. نباید دانه برنج زیر فشار دو انگشت له شود و زمانی که آن را با ناخن خود می‌شکنید باید به راحتی شکسته شود. اگر دانه‌های برنج در شرایط مشابه بودند یعنی زمان آبکش کردن است.

آبکش بزرگ را به روی سینک گذاشت و ظرف برنج را در آن خالی می‌کنید. بهتر است در دو مرحله این کار را تکرار کنید تا دستان شما در معرض تماس با بخار آب نباشند. به هیچ عنوان از آب سرد در این مرحله استفاده نکنید. تماس آب سرد مشابه یک شوک عمل کرده و منجر به شکستن و له شدن دانه‌های برنج می‌شود. با آب گرم یا ولرم سطح روی برنج را آبکشی کرده و اجازه دهید آب اضافه خارج شود.

مرحله دم گذاشتن پخت برنج بدون ته دیگ

مرحله دم گذاشتن پخت برنج بدون ته دیگ

در این مرحله از پخت برنج بدون ته دیگ باید از ظروف یکبار مصرف آلومینیومی استفاده کنید. در ابتدا فر را تا دمای 200 درجه گرم کنید. سپس برنج را درون ظرف یکبار مصرف ریخته و به تعدادی هل نیز در وسط برنج قرار دهید تا در زمان دم کشیدن عطر و بوی خوبی به برنج شما ببخشد. پس از اینکه ظرف را به صورت سر خالی پر کردید نوبت افزودن روغن جامد یا کره آب شده ترکیب شده با آب است.

به هیچ عنوان از روغن مایع استفاده نکنید؛ زیرا ته نشین شده و موجب ته دیگ شدن می‌شود. مخلوط آب و روغن جامد را به کمک ملاقه روی برنج بریزید.

افزودن آب و روغن به مقدار بسیار اندک بوده و فرآیند دم کشیدن را آسان‌تر می‌کند. سپس دو عدد دستمال کاغذی حوله‌ای به روی برنج قرار داده و درب آن را ببندید تا کاملاً بسته شود. دستمال را به این دلیل روی برنج قرار می‌دهیم تا با بخار، برنج خیس نشده و بخار آن جذب دستمال شود. سپس اجازه می‌دهید که برنج در طبقه وسط فر با دمای 160 درجه به مدت 15 تا 35 دقیقه دم بکشد.

آماده شدن برنج بدون ته دیگ

حال به مرحله پایانی رسیده‌اید. می‌توانید برنج را از فر خارج کرده و درب آن را باز کنید. با هم زدن برنج متوجه برنج رستورانی و بدون ته دیگ درجه یک خواهید بود. برخی از افراد به جای هل از زیره استفاده می‌کنند و این کاملاً سلیقه‌ای است. توصیه می‌کنیم هل را برداشته و به روی برنج زعفران دم کشیده بریزید. شما می‌توانید به صورت جداگانه نیز برنج زعفرانی درست کنید.

        برای آموزش طرز تهیه غذای برنجی بدون گوشت و مرغ کیلیک کنید.

جمع‌بندی و سخن پایانی

در این مطلب برای شما عزیزان درباره پخت برنج بدون ته دیگ صحبت کردیم. در این روش شما می‌توانید بهترین برنج مجلسی را در خانه و بدون دردسر برای تعداد نفرات بالا آماده کنید. در پایان باید بگوییم که کیفیت برنج تأثیر بسزایی در نحوه پخت و به عمل آمدن آن دارد. شما عزیزان می‌توانید برنج مورد نیاز خود را از فروشگاه آنلاین عمو طاهر به صورت بدون واسطه و با قیمت مناسب خریداری کنید. با برنج عمو طاهر نگران مرغوبیت و کیفیت برنج ایرانی که در سفره خود دارید نبوده و در مهمانی‌ها و مراسم میزبانی سربلند خواهید بود.

مقالات مرتبط