
طرز تهیه شله زرد
در این مقاله از فروشگاه اینترنتی عموطاهر به سراغ بحث طرز تهیه شله زرد پرداختیم پس با ما همراه باشید، آشنایی با طرز تهیه شله زرد به عنوان یکی از دسرهای سنتی و محبوب ایرانی از جمله موارد مورد توجه در میان افراد مختلف از جمله آشپزهای مراسمات و مجالس است.
این دسر به دلیل داشتن مواد غذایی همانند برنج، زعفران و شکر و داشتن یک طعم شیرینی دلپذیر همواره به عنوان یکی از اولین انتخابها برای سر در مهمانیها و مجالس و مراسماتی همانند مراسمات نذری شناخته میشود.
طرز تهیه شله زرد + میزان برنج لازم برای ۸ نفر
مواد لازم | میزان لازم |
برنج ایرانی | 2 پیمانه |
شکر | 4 پیمانه |
زعفران | یک مثقال |
کره | 50 گرم |
روغن مایع | یک قاشق غذاخوری |
گلاب | یک پیمانه |
دارچین | به میزان لازم |
خلال پسته و بادامب | به میزان لازم |
مرحله اول:
اگر قصد تهیه شله زرد برای نذری یا سرو آن در وعدههای روزانه خود را دارید باید از شب قبل از پخت، اقدام به آماده سازی برنج شله زرد نمایید.
برای آماده سازی برنج شله زرد لازم است تا ابتدا مقدار ذکر شده از برنج را به خوبی بشویید و سپس آن را درون یک ظرف مناسب بریزید و در ادامه به مقدار ۴ لیوان آب به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا برنج شما به مدت زمان ۲۴ ساعت به صورت کامل خیس بخورد.
لازم به ذکر است که خیس خوردن برنج در این مرحله علاوه بر اینکه فرایند پخت آن را بسیار سادهتر میکند بلکه منجر میشود تا شله زرد شما یک بافت لطیفتر و نرمتر داشته باشد.
مرحله دوم:
پس از اینکه ۲۴ ساعت از زمان خیس خوردن برنج شما گذشت، نوبت به این میرسد تا یک قابلمه بزرگتر انتخاب کنید و پس از اینکه آن را تا نیمه از آب پر کردید، برنج خیس خورده را به آن اضافه کنید و سپس قابلمه را بر روی حرارت ملایم قرار دهید تا آب درون قابلمه به جوش بیاید.
در این مرحله از طرز تهیه شله زرد زمانی که متوجه شدید بافت برنج شما کمی نرم شده و آب درون قابلمه در حال تبخیر شدن است، باید حرارت شعله را کاهش دهید و به صورت مداوم شروع به هم زدن برنج نمایید. شما فرایند هم زدن برنج را باید تا زمانی ادامه دهید که برنج شما کاملاً پخته و نرم شود.
لازم به ذکر است که برای تهیه شله زرد از برنج نیم دانه استفاده میشود؛ از این رو شما جهت تهیه برنج نیم دانه ایرانی و با کیفیت میتوانید به سایت عمو طاهر مراجعه نمایید و با مناسبترین قیمت برنج مورد نیاز خود را برای تهیه شله زرد خریداری کنید.
مرحله سوم:
زمانی که برنج شما کاملاً نرم شد حال نوبت به این میرسد که شکر را به ترکیبات درون قابلمه اضافه کنید و سپس آنها را به مدت زمان ۱۵ الی ۲۰ دقیقه به خوبی هم بزنید تا شکر به خوبی در برنج حل شود و برنج شما ته نگیرد.
مرحله چهارم:
یکی از مهمترین مراحل در طرز تهیه شله زرد اضافه کردن زعفران به آن میباشد. در این مرحله از طرز تهیه شما باید مقدار مشخص شده از زعفران را خوب پودر کنید و پس از ریختن آنها درون یک کاسه کوچک چندین قالب یخ به آنها اضافه کنید و هنگامی که یخها کمی آب شدند، با اضافه کردن مقداری آب جوش به درون کاسه منتظر بمانید تا زعفران حداکثر میزان رنگ را از خود پس دهد.
حال زعفران درون کاسه را طی چندین مرحله به مواد درون قابلمه اضافه کنید و در هر مرحله برنج، زعفران و شکر را به خوبی هم بزنید تا شله زرد کاملاً رنگ بگیرد.
در این مرحله شما برای خوش عطر و بوتر شدن شله زرد و همچنین ایجاد یک طعم دلپذیرتر درون آن، میتوانید مقداری خلال بادام را همراه با کمی گلاب خیس کنید و پس از چندین دقیقه به ترکیبات درون قابلمه اضافه نمایید.
مرحله پنجم:
آخرین مرحله از طرز تهیه شله زرد شما باید مقدار ذکر شده از کره را به دمای محیط برسانید و سپس پس از ترکیب کردن آن با روغن مایع آن را به ترکیبات درون قابلمه اضافه کنید.
پس از اضافه کردن ترکیب کره و روغن به درون قابلمه، ترکیبات را به مدت یک الی دو دقیقه هم بزنید و سپس قابلمه را از روی حرارت بردارید و اجازه دهید تا ترکیبات درون آن کمی خنک شوند.
مرحله ششم:
پس از اینکه شله زرد مورد نظر شما رسید، آن را به درون ظرف دلخواه خود منتقل کنید و روی آن را با استفاده از دارچین، خلال پسته و خلال بادام هر دور که میخواهید تزیین کنید و سپس نوش جان نمایید.
اگر قصد پخت شله زرد برای مراسمات نذری را دارید، هیچگاه بلافاصله پس از برداشتن آن از روی حرارت، آن را درون ظروف یکبار مصرف نریزید! زیرا این کار منجر به آزاد شدن ترکیبات خطرناک موجود در ظرفهای یکبار مصرف به درون شله زرد خواهد شد.
آشنایی با نکات طلایی در طرز تهیه شله زرد
- میزان برنج مورد نظر برای تهیه شله زرد برای ۸ نفر چیزی حدود ۲ پیمانه میباشد، بنابراین اگر شما مطابق با این دستور پخت میخواهید برای تعداد نفرات متفاوت اقدام به پخت شله زرد نمایید باید میزان برنج را متناسب با میزان سایر مواد تغییر دهید.
- در طرز تهیه شله زرد حتماً از یک پیمانه یکسان برای اندازهگیری مقدار آب و شکر مورد نیاز استفاده نمایید تا طعم شله زرد شما خراب نشود.
- اگر میخواهید طعم شیرینی را در شله زرد نسبت به حالات عادی بیشتر حس کنید، میتوانید زعفران را از اضافه کردن شکر به درون قابلمه بریزید.
- استفاده از روغن مایع در مراحل انتهایی پخت شله زرد را نادیده نگیرید؛ استفاده از روغن مایع از آب انداختن شله زرد شما جلوگیری میکند.
- از هم زدن برنج پیش از به جوش آمدن آب آن خودداری کنید، زیرا این کار منجر به شفته شدن بیش از اندازه برنج میشود.
- در کنار استفاده از گلاب استفاده از هل یا پودر هل میتواند طعم و عطری فوق العاده به دسر شما ببخشید.
- اگر از هر دلیلی از برنج معمولی به جای برنج نیم دانه استفاده میکنید، نشان داشته باشید که زمان پخت بیشتری را باید برای آماده سازی شله زرد صرف کنید.
- اگر قصد دارید که شله زرد شما از غلظت و قوام بیشتری برخوردار باشد، میتوانی در مدت زمانی که بر روی حرارت قرار دارد زیر آن یک شعله پخش کن قرار دهید.
خواص مصرف شله زرد چیست؟
بسیاری از افراد از شله زرد به عنوان یکی از دسرهای اصیل و خوشمزه ایرانی یاد میکنند به طوری که هیچ اطلاعی در رابطه با مزایای مصرف آن ندارند. وجود موادی از جمله زعفران و گلاب در شله زرد این دسر را به عنوان یک میان وعده عالی برای افرادی که درگیر کم خونی، افسردگی و بیاشتهایی هستند تبدیل کرده است.
لازم به ذکر است که شله زرد علاوه بر تقویت سیستم ایمنی بدن شما به دلیل وجود مواد دیگری در ساختار خود، همانند خلال بادام و خلال پسته میتواند عملکرد کبد و مغز شما را تا حدی تقویت کند.
این دسر از نظر ارزش غذایی دارای موادی از جمله کربوهیدرات، کلسیم، آهن، منیزیم، فیبر و پروتئین است که به افرادی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند توصیه میشود.
همچنین در انتها باید گفت که این غذا به علت داشتن مواد مغذی بالا به عنوان یک میان وعده و تغذیه سالم برای مادران باردار و شیرده و همچنین کودکان محسوب میشود و از لخته شدن خون و رخ دادن سکتههای قلبی و مغزی جلوگیری میکند.
سخن پایانی
رعایت نکات طلایی ذکر شده در این مطلب از جمله مواردی است که میتواند به شما در پخت یک شله زرد خوشمزه کمک کند.
کاربرد این غذا به گونهای است که شما با چندین تزیین ساده میتوانید علاوه بر سرو آن در مهمانیهای و مجالس خود، آن را برای مراسمات نذری نیز سرو کنید.